Hlavní obsah

Fotbalisty PSG nejspíš nepřevezme trenér Zidane, klub jedná s Galtierem

K fotbalistům Paris St. Germain nejspíš nezamíří slavný Zinédine Zidane, ale dosavadní trenér Nice Christophe Galtier. Prezident mistrovského klubu Ligue 1 Násir Chelajfí dnes listu Le Parisien řekl, že se Zidanem nikdy nejednal a jako náhradu za Mauricia Pochettina si vybral jiného kouče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Zvolili jsme trenéra, který pro naše cíle bude tím nejlepším," řekl katarský majitel PSG. "Doufám, že jednání dovedeme brzy ke shodě. Respektuji přitom Nice i jeho prezidenta Rivéra, každý hájí své zájmy," dodal Chelajfí.

Média přitom favorizovala Zidana, někdejšího mistra světa i Evropy. Bývalý vynikající středopolař, který ve čtvrtek dovrší 50 let, naposledy trénoval Real Madrid. Pětapadesátiletý Galtier strávil v Nice rok a skončil s ním v lize na pátém místě, loni získal titul s Lille.

Pochettino vedl Paris St. Germain od loňského ledna, ale ani on nedokázal se suverénem francouzské nejvyšší soutěže dosáhnout na úspěch v Lize mistrů. V uplynulém ročníku vypadl argentinský trenér s týmem v osmifinále.

Reklama

Související témata: