Hlavní obsah

Hakimí má na krku obvinění ze znásilnění

Obránce či záložníka Paris St. Germain Ašrafa Hakimího obvinila francouzská prokuratura ze znásilnění. Agentuře AFP to řekl státní zástupce z pařížského předměstí Nanterre. Čtyřiadvacetiletého marockého fotbalového reprezentanta v pondělí obvinila z činu stejně stará žena.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Ašraf Hakimí při vyhlášení nejlepších fotbalistů v anketě FIFA.

Článek

S Hakimím se seznámila v lednu na instagramu. Minulou sobotu přijela k němu domů, kde ji podle jejích slov znásilnil. Oznámila to policii. "Moje klientka si za všemi prohlášeními stojí. Rozhodla se hovořit pouze se soudem a nepřeje si případ prezentovat médiím, zejména kvůli ochraně své bezpečnosti," řekl právník údajné oběti.

Hakimí je nyní pod soudním dohledem a má zakázáno ženu kontaktovat. Může však opustit Francii. Jeho advokátka obvinění odmítla. Některé informace, které shromáždila policie, podle hráčovy právní zástupkyně svědčí o tom, že Hakimí čelil pokusu o vydírání.

Marocký fotbalista se dnes znovu zapojil v PSG do přípravy, v níž v minulých dnech chyběl kvůli svalovému zranění. V sobotu čeká francouzské šampiony ligový zápas proti Nantes, ve středu odehrají odvetné osmifinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov.

Trenér Christophe Galtier na dnešní tiskové konferenci uvedl, že doufá, že Hakimí bude na tento zápas, v němž bude francouzský tým dohánět manko 0:1, k dispozici. Na jiné otázky ohledně hráče, které se netýkají sportu, odmítl kouč odpovídat.

Hakimí přišel do PSG v létě 2021 z Interu Milán za 60 milionů eur (více než 1,4 miliardy korun). Loni na podzim rodák z Madridu pomohl Maročanům k historickému postupu do semifinále mistrovství světa v Kataru.

Reklama