Hlavní obsah

Víc červených než vlastní hráči. Mourinho opět zuří kvůli sudím, ukáže emoce na lavičce PSG?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je ověnčen velkými týmovými i individuálními vavříny. Téměř všude, kde José Mourinho usedl na lavičku, sbíral úspěchy. Fotbalový trenérský svéráz aktuálně působící v AS Řím ale v úterý opět ukázal, že pro silná slova a gesta směrem k rozhodčím nejde daleko. I když byl v této sezoně vyloučen vícekrát než všichni jeho svěřenci dohromady, emoce zájemce neodrazují. Spekuluje se, zda nepřijde nabídka ze slavného PSG.

Foto: Reuters

Trenér AS Řím José Mourinho obdržel v utkání s Cremonou třetí červenou kartu v sezoně.

Článek

Šedesátiletý Portugalec viděl červenou kartu krátce po začátku druhého poločasu úterního klání na půdě Cremony. Dle svých slov byl vyprovokován čtvrtým sudím Marcem Serrou. „Jsem emotivní, ale ne blázen. Poprvé v mé kariéře na mě rozhodčí promluvil neomluvitelným způsobem," čertil se zkušený kouč. „Jdi domů, jdi domů," měl mimo jiné opakovat Serra.

Mourinho až příliš ostře komentoval verdikty hlavního rozhodčího Marca Piccinini. Jemu prý Serra řekl, ať udělí červenou kartu, podle Mourinha ale nepřednesl řádný popis situace.

„Proto taková reakce. Potřebuji teď vědět, jestli mohu dělat něco z disciplinárního hlediska. Čtvrtý rozhodčí bohužel není tak upřímný, aby veřejně sdělil, co mi řekl, jak to řekl a jak se ke mně choval, což samozřejmě vyvolalo mou odezvu. Chci se podívat, jestli existuje zvukový záznam," pokračoval Mourinho ve vyprávění své verze příběhu.

Dokonce naznačil, že za vším dokonce může být osobní spor. „Nechci se zabývat tím, že Serra je z Turína. Hrajeme další kolo s Juventusem a on mě chce dostat od postranní čáry. Ale chci se zabývat tím, že poprvé v mé kariéře se mnou rozhodčí mluvil nepřijatelně," dodal muž, jenž v minulosti ovládl portugalskou, anglickou, italskou i španělskou ligu a s Portem a Interem Milán prestižní Ligu mistrů.

Když se Mourinho pakoval na tribunu, prohrával jeho tým 0:1. AS Řím ještě dokázal srovnat, nakonec však padl 1:2 a nováček z Cremony ukončil historicky nejdelší sérii bez vítězství v Serii A, která trvala 30 zápasů.

Portugalský kouč šel po zápase do šatny rozhodčích, požadovaného vysvětlení se však nedočkal. „Čtvrtý rozhodčí zřejmě zapomněl, co mi řekl," popisoval novinářům. Pro bývalého manažera Chelsea, Manchesteru United či Realu Madrid je to třetí červená karta v sezoně. Byl vyloučen v září proti Atalantě a v listopadu proti Turínu, v obou případech za výbuchy kvůli rozhodnutím v neprospěch jeho strany.

Naopak jeho svěřenci, se kterými v uplynulém ročníku opanoval Evropskou ligu, jsou zatím celkem slušní. Jedinou červenou v aktuální sezoně v soutěžních kláních viděl 6. října v Evropské lize s Betisem Nicolo Zaniolo, jenž na začátku února přestoupil do tureckého Galatasaraye.

S prací Mourinha jsou i s ohledem na zmíněnou premiérovou evropskou trofej pro AS Řím v historii v klubu spokojeni. Portugalec má smlouvu do léta 2024, v posledních týdnech se ale vyrojily spekulace, zda nezamíří do slavného Paris Saint-Germain.

Foto: Reuters

Typický projev Josého Mourinha, když není spokojen s výkonem hráčů či rozhodčích.

Pařížané totiž počítali na začátku února při prohry v řadě včetně té v úvodním osmifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. To jen rozvířilo debaty ohledně pozice kouče Christopha Galtiera. Poradce klubu Luís Campos, který má na starosti také dlouhodobou strategii PSG vedoucí k vítězství v Lize mistrů, dokonce s Mourinhem údajně o angažmá osobně mluvil.

I když zatím je vše opravdu ve fázi nepotvrzených informací a na stole mají být ještě další velká jména jako Zinedine Zidane nebo Thomas Tuchel, není vyloučeno, že Mourinho bude řešit, zda nepřijme další velkou výzvu. Francouzský fotbal by se pak měl na co těšit.

Reklama