Hlavní obsah

Henry o Mbappém: Neuvěřitelné, 300 gólů nedají někteří ani na tréninku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý nejlepší střelec francouzské fotbalové reprezentace Thierry Henry ocenil současnou hvězdu národního týmu Kyliana Mbappého za překonání hranice 300 soutěžních branek. Kanonýr Paris St. Germain na tuto metu dosáhl ve věku 24 let a 333 dní, což se nepodařilo ani nejlepším hráčům tohoto tisíciletí Lionelu Messimu a Cristianu Ronaldovi.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Útočník PSG Kylian Mbappé už v profesionální kariéře překonal hranici 300 branek

Článek

„Je to neuvěřitelné, ten chlapec je jak z jiné planety. Vždyť 300 gólů nedají někteří hráči za celou kariéru ani na tréninku,“ citovala Henryho agentura AP.

Mbappé překonal hranici v sobotním utkání s Gibraltarem. Francie deklasovala fotbalového trpaslíka 14:0 a stanovila nový rekord kvalifikace na mistrovství Evropy. Mbappé se na triumfu podílel hattrickem a třemi asistencemi.

„Je to střelec, ale dokáže i góly připravit spoluhráčům. Samozřejmě má ještě prostor pro zlepšení, ale v ofenzivě je schopen takřka všeho,“ pochválil Henry svého nástupce, jenž je s ním často srovnáván. Oba kanonýři prošli stejnou akademií v Clairefontaine, profesionální kariéru začali v Monaku a už v mladém věku získali titul mistra světa.

Právě nynější trenér francouzské reprezentace do 21 let ještě nedávno držel s 51 brankami rekord národního týmu. Minulý rok ho ale překonal Olivier Giroud, jenž v sedmatřiceti letech stále reprezentuje. Mbappé je zpět o pouhých deset gólů.

Reklama