Hlavní obsah

Koller nasázel v letošní sezóně už osm branek: Nemám důvod končit, říká

Nejlepší střelec české fotbalové reprezentace v historii Jan Koller sází gól za gólem i ve svých 37 letech. V dresu třetiligového francouzského celku Cannes jich vysoký útočník nasázel v letošním ročníku již osm, tedy polovinu celého družstva. Jeho tým sice poslední tři kola nezvítězil, přesto se drží na druhé příčce a na vedoucí Bastiu ztrácí dva body. Za měsíc září byl Koller vyhlášen nejlepším hráčem týmu a oficiálním stránkám klubu poskytl rozhovor.

Foto: www.ascannes.info

Útočník Jan Koller v dresu Cannes

Článek

Jane, byl jste jmenován nejlepším fotbalistou Cannes za měsíc září. Jak tuto cenu vnímáte?

Je vždy příjemné, když je práce, kterou děláte, oceněná. Toto je o to cennější, protože se v září dařilo celému týmu. Osobně jsem zaznamenal několik gólů, za což jsem šťastný, ale střílení branek je moje práce. Jsem na konci řetězce a na to se nesmí zapomínat. Jen kvůli práci jiných mohu skórovat.

Jak se v tomto týmu cítíte?

Velmi dobře. Během přestávky jsem se zaměřil na kvalitní přípravu. Tým posílil a nálada v kabině je pozitivní. Navíc k nám přišli i zkušení hráči. V týmu je vidět hodně profesionality a odhodlání. Chtěl bych ale také upozornit na skvělou práci Alexe Garcii (hlavní trenér - pozn. red.). Mám za sebou dlouhou kariéru, ale nikdy jsem nepoznal metodu trénování, kterou právě on praktikuje. Snaží se s hráči pracovat individuálně a také hledí na psychologii hráčů.

V letošní sezóně jste se radoval už z osmi branek. Máte v tomto ohledu nějaký cíl?

Ne. Naším cílem je být v popředí tabulky, a to je mnohem důležitější než počet branek. Je zřejmé, že kdybych se prosazoval i nadále, znamenalo by to, že tým pokračuje v dobré práci. Ale vždy jsem hrál pro tým, a ne pro své osobní cíle.

Jak si vysvětlujete, že jste se v posledních třech zápasech neprosadili?

To vysvětlit nedokážu. V každé sezóně se ale vyskytnou chvíle, kdy se nedaří. Ale to by nás nemělo znepokojovat. Měli bychom se soustředit na zlepšení, na zvýšení kvality naší obrany.

Tento víkend vás čeká utkání ve Francouzském poháru...

Ano. Jedeme do Aubagne, ale také se musíme připravit na zápasy proti Pacy/Eure. Musíme pokračovat v práci a vítězství se vrátí. Fanoušci si mohou být jisti, že se nám s jejich pomocí podaří vrátit se na vítěznou vlnu.

Na závěr otázka na budoucnost. Už jste uvažoval o příští sezóně?

Vím, kam směřujete. Řeknu upřímně, že jsem nad tím ještě neuvažoval. Ale cítím se dobře, fotbal mě stále baví, a bude-li to takhle pokračovat, nemám důvod končit.

Reklama

Související témata: