Hlavní obsah

Koller ve Francii nedohrál. Šel ven za nesportovní gesto

Český fotbalový útočník Jan Koller ve službách AC Cannes nedohrál úterní zápas třetí francouzské ligy proti Evianu. V nastaveném čase prvního poločasu jej rozhodčí vyloučil kvůli tomu, že Koller na trávníku údajně ukázal blíže nespecifikované nesportovní gesto. Přestože se Cannes ohradilo s tím, že Koller červenou kartu dostat neměl, hrozí šestatřicetiletému kanonýrovi třízápasový trest.

Článek

"Vyloučení Kollera bylo nejvýznamnější událostí večera," uvedl list Le Figaro. Deník také poukázal na problematické dokazování možné Kollerovy viny, protože gesto nezachytila žádná z televizních kamer.

Kollera se jeho klub zastal. "Vyloučení bylo nespravedlivé," uvedly internetové stránky celku z Azurového pobřeží, kde Koller hraje od ledna poté, co na konci loňského roku ukončil působení v Samaře. Přestože Cannes proti Evianu hrálo celý druhý poločas v oslabení, získalo bod za bezbrankovou remízu. I bez Kollera prý mělo navrch.

Nyní se čeká na to, zda se Kollerovým případem začne zabývat disciplinární komise. Autor rekordních 55 branek v české reprezentaci už v minulosti na hřišti ale několikrát neudržel nervy na uzdě.

V roce 2001 v utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa se Severním Irskem v Teplicích při svém střídání hodil na zem reprezentační dres. Vzápětí na Islandu byl vyloučen po potyčce s protihráčem a čtyři kvalifikační zápasy pak nemohl hrát.

Předloni během působení v Norimberku jej německý svaz potrestal jednozápasovým distancem kvůli tomu, že při utkání v Hannoveru prý plivl na protihráče. Koller se hájil tím, že sliny z jeho úst vylétly při hádce samovolně.

Koller tehdy při čekání na výrok disciplinárky dokonce uvažoval o tom, že v případě potrestání ukončí kariéru, od čehož vzápětí ustoupil. Také loni v září při utkání kvalifikace MS v Bratislavě byl nazlobený a frustrovaný ze svého výkonu, když chvíli po poločase střídal. Hned po utkání své působení v reprezentaci ukončil.

Reklama

Související témata: