Hlavní obsah

Kotník do pravého úhlu. A brazilská hvězda řvala bolestí. S útěchou přispěchal i Pelé

Řval bolestí a střídavě se držel za hlavu či zraněnou levou nohu. Neymar, brazilský fotbalový útočník ve službách Paris Saint Germain, opouštěl trávník v Saint Etienne při nedělním utkání nejvyšší francouzské soutěže na nosítkách a první prognózy jsou hodně nepříznivé. Devětadvacetiletá ofenzivní hvězda si zle pochroumala levý kotník, který se ohnul do pravého úhlu.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Brazilská hvězda Paris St Germain's Neymar v péči zdravotníků.

Článek

„Bohužel, podobné okamžiky k životu sportovce patří. Musím zvednout hlavu. Vzpamatuji se. Vrátím se lepší a silnější," uvedl bez bližších podrobností na sociálních sítích Neymar.

Do zápasu skvěle vstoupil. Autor tří gólů a tří asistencí v probíhajícím ročníku francouzské ligy skóroval už po pěti minutách, ale sudí po zásahu videorozhodčího gól odvolal. Pak kouzlil jiný Jihoameričan Lionel Messi. Argentinský útočník přihrát na tři góly. Stejně produktivní večer z hlediska asistencí prožil teprve potřetí v kariéře.

Prvně se tak stalo 12. března 2016 proti Getafe, podruhé 9. února 2020 proti Betisu Sevilla. Vždy v dresu Barcelony.

„Dokud se hrálo jedenáct na jedenáct, měli jsme mnoho šancí, ale nebyli jsme schopní skórovat. Nicméně jsme ukázali trpělivost. Dobře jsme kontrolovali hru," pronesl Lionel Messi v připomínce, že PSG zlomilo soupeře až po vyloučení domácího Kolodziejczaka, kdy nasázelo všechny tři góly.

Už se zdálo, že zápas bude z hlediska pařížského klubu idylický. Debut ve francouzské lize skvěle zvládl i zadák Sergio Ramos, který naskočil do sestavy PSG prvně po zranění.

Jenže dvě minuty před koncem Neymar došlápl na nohu domácího Macona a levý kotník  hvězdy se ohnul do pravého úhlu. Hrozivě vypadající záběry komentoval i Pelé, brazilská fotbalová ikona. „Ať ti pomáhá Bůh a překonáš tuto výzvu. Věřím v tvoji vytrvalost," uvedla jednaosmdesátiletý trojnásobný mistr světa na sociálních sítích.

Neymar řval bolestí a ani obstřik od klubového lékaře mu nijak neulevil. Trávník opouštěl na nosítkách. Stadion následně o berlích. „Zranění ještě nedokážeme specifikovat. V pondělí proběhnou detailní vyšetření, musíme počkat," pokrčil rameny Mauricio Pochettino, trenér PSG.

Francouzská média spekulují, zda může jit o zlomeninu či přetrhané vazy. A připomínají dlouhé zdravotní výpadky Neymara v prvních dvou sezonách po příchodu brazilské hvězdy do Parku princů.

Francouzská fotbalová liga - 15. kolo:
St. Etienne - Paris St. Germain 1:3 (25. Bouanga - 45.+2 a 90.+1 Marquinhos, 79. Di María)
Bordeaux - Brest 1:2 (43. Gregersen - 60. a 66. Le Douaron)
Lorient - Rennes 0:2 (76. Laborde, 78. Doku)
Monako - Štrasburk 1:1 (45.+1 Ben Yedder z pen. - 47. Ajorque z pen.)
Remeš - Clermont 1:0 (90.+1 Konan)
Montpellier - Lyon 0:1 (17. Paquetá)
Marseille - Troyes 1:0 (74. Lirola)

Reklama