Hlavní obsah

Mbappé a Neymar chybí v nominaci PSG na první ligové kolo

Hvězdní útočníci Kylian Mbappé a Neymar nejsou v nominaci Paris St. Germain na dnešní úvodní zápas nového ročníku francouzské ligy s Lorientem. Informovaly o tom internetové stránky obhájce titulu. V případě obou fotbalistů se spekuluje o blížícím se odchodu z klubu.

Foto: Profimedia.cz

Kylián Mbappé a Neymar na archivním snímku.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Mbappé v polovině června odmítl prodloužit za rok končící smlouvu a byl vyřazen z kádru. Francouzský mistr světa od té doby s týmem netrénoval a nezúčastnil se ani přípravného turné v Japonsku a Koreji. Údajně by měl zamířit do Realu Madrid.

Jednatřicetiletý Neymar oficiálně chybí kvůli nemoci, podle agentury AFP však v nominaci není kvůli blížícímu se odchodu z klubu. Spekuluje se o Brazilcově možném návratu do Barcelony, odkud v roce 2017 do Paříže přišel za rekordních 222 milionů eur (5,8 miliardy korun).

V nominaci na zápas s Lorientem není ani Marco Verratti. Rovněž budoucnost třicetiletého italského záložníka v Paris St. Germain je stejně jako v případě Mbappého s Neymarem nejistá. Letní termín pro přestupy končí 1. září.

Reklama