Hlavní obsah

Mbappé má jasno! Chystá se oznámit přestup do Realu Madrid?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstane, nebo odejde? Zdá se, že o budoucnosti talentovaného Kyliana Mbappého by mohlo být v nejbližších dnech jasno. Podle francouzských serverů se forvard pařížského celku v neděli chystá oznámit, kam povedou jeho další kroky. Podle všeho jsou ve hře jen dvě varianty. Podpis nové smlouvy v PSG, nebo přestup do Realu Madrid.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Kanonýr Paris St Germain Kylian Mbappé.

Článek

Přestupová sága kolem hvězdného Kyliana Mbappého by konečně mohla být u konce. Třiadvacetiletý Francouz ještě v sobotu sehraje poslední ligové kolo v dresu PSG, další den by pak podle posledních informacích měl sám fotbalovému světu sdělit, zda v hlavním městě Francie zůstane i pro další sezonu. Nahlas se totiž hovoří o přestupu do Realu Madrid, který kolem hvězdného útočníka krouží už nějakou dobu.

Některá média dokonce v průběhu týdne informovala o tom, že se Mbappé dohodl se španělským velkoklubem na podmínkách smlouvy. Podle uznávaného novináře Nicola Schiry by francouzský klenot měl v hlavním městě Španělska setrvat až do roku 2027, kde si za každou sezonu vydělá 40 milionů eur (přibližně 1 miliardu korun).

K ničemu oficiálnímu ale zatím nedošlo. Kolotoč spekulací navíc rozvířily španělské a italské servery, podle kterých má Mbappé tendenci prodloužit v Paříži smlouvu. Ta původní mu totiž končí již na konci června. Francouzský mistr se ale za svou hvězdu rozhodl bojovat a údajně mu nabídl dvouletou smlouvu s ročním platem 50 milionů eur (přibližně 1,2 milardy korun). Mbappé navíc v posledních dnech údajně obdržel nabídku stát se spoluvlastníkem pařížského sportovního projektu.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Lionel Messi a Kylian Mbappé slaví gól PSG

Situace pro francouzského forvarda tak není vůbec jednoduchá, podle všeho ale je již pevně rozhodnut. „Jsem už rozhodnutý. Zbývá pár detailů, ale je hotovo. Je to otázka dní," sdělil Mbappé na galavečeru UNFP, kde si převzal cenu pro nejlepšího hráče letošní sezony Ligue 1.

Pakliže se francouzský klenot přeci jenom uchýlí do hlavního města Španělska, mohl by si poprvé v kariéře vyzkoušet zahraniční angažmá. Ve Francii odehrál osm sezon, během kterých nastupoval v dresech Monaka a Paris Saint-Germain.

Reklama

Související témata: