Hlavní obsah

Mbappé v PSG neměl zůstávat, nikdy nejste větší než klub, prohlásil Ibrahimovic

Bývalý fotbalista Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic zkritizoval útočníka Kyliana Mbappého za to, že si před sezonou rozmyslel odchod z francouzského velkoklubu a podepsal novou lukrativní smlouvu. Podle švédského kanonýra AC Milán žádný hráč není větší něž klub, čímž narážel na spekulace, že Mbappé má v PSG vedle obrovského platu i mimořádné pravomoci.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Kylian Mbappé během rozcvičky před utkáním Ligy mistrů pro Benfice Lisabon.

Článek

Deník Le Parisien na konci října zveřejnil, že Mbappé v květnu s Paris St. Germain podepsal kontrakt na rekordních 630 milionů eur hrubého (asi 15 miliard korun). Dvouletá smlouva s opcí na další rok vynese třiadvacetiletému francouzskému reprezentantovi měsíčně šest milionů eur, což po zdanění činí 2,7 milionu.

Podle spekulací médií získal Mbappé značný vliv na sportovní chod klubu, dokonce má spolurozhodovat o přestupech či změnách na pozicích trenéra a sportovního ředitele. Později se zase objevily informace, že mistr světa z roku 2018 je v PSG nespokojený kvůli špatné atmosféře v týmu a v lednu chce odejít, což Mbappé odmítl.

"Udělal správné rozhodnutí pro Paříž, ale ne pro sebe. Dosadil se do pozice, kdy je důležitější než klub, který mu dal klíč od všeho. Ale nikdy nejste důležitější než klub," řekl Ibrahimovic v rozhovoru pro francouzskou televizi Canal Plus.

Jednačtyřicetiletému kanonýrovi, jenž během čtyř let v PSG vyhrál 12 trofejí, se nelíbí ani chování Mbappého rodiny. "Když je dítě dobré, snadno může vydělávat. Z jeho rodičů se stávají právníci, agenti, trenéři, což je problém," upozornil Ibrahimovic. "Dnešní generace je taková, že otcové, matky a další z okolí hráčů ze sebe dělají hvězdy, vyjadřují se v médiích. Ale měli by raději mlčet," doplnil bývalý hráč Ajaxu Amsterodam, Juventusu Turín, Interu Milán, Barcelony, Manchesteru United nebo Los Angeles Galaxy.

Cítí, že Mbappému se kvůli setrvání v Paris St. Germain vzdálil jeho vzor Zinédine Zidane, bývalý špičkový záložník a nedávný trenér Realu Madrid. Právě "Bílý balet" o bývalého útočníka Monaka hodně usiloval. "Osobně ho moc dobře neznám, jako hráč je fantastický. Ale s disciplínou ztrácíte také identitu. Je důvod, proč Zidane je Zidane. Mbappé chce být jako on? Pak by se měl začít zlepšovat, nebýt sám se sebou spokojený," dodal Ibrahimovic.

Reklama