Hlavní obsah

Nemá vůbec žádný respekt ke klubu! Fanoušci PSG se bouří proti Messimu

Je to při nejmenším zvláštní, to ano. Argentinská fotbalová superstar Lionel Messi chyběl v posledních dvou zápasech Paris Saint Germain kvůli zranění, přesto dostal pozvánku do reprezentace na kvalifikační zápasy na mistrovství světa. Klubu se to ani trochu nelíbilo, přesto Messi na sraz odjel, se spoluhráči dokonce trénoval a náramně si to užíval. To mu nyní fanoušci pařížského celku vyčítají.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Lionel Messi z PSG při utkání s Lille.

Článek

Šestinásobný držitel Zlatého míče Lionel Messi přišel do PSG z Barcelony v létě jako volný hráč a v novém působišti se mu asi nedaří tak, jak čekal. V lize nastoupil k pěti zápasům, kde se ani jednou netrefil, v Lize mistrů je to o něco lepší, tři zápasy a stejný počet branek. Fanoušci, i on sám však nejspíš čekají víc.

Messi navíc poslední dva zápasy za pařížský klub nehrál kvůli zranění kolena a podkolenní šlachy. Klub tak rozladilo, když obdržel pozvánku do reprezentace, kterou přijal. „Nesouhlasíme s tím, aby se hráč, který za nás není schopen hrát a je v rekonvalescenci, připojil ke své reprezentaci," komentoval situaci sportovní ředitel PSG s tím, že to nedává smysl a záležitost se musí projednat s FIFA.

Čtyřiatřicetiletý Argentinec o víkendu sdílel znuděnou fotku od Eiffelovy věže, kterou posměšně okomentoval reportér španělské verze ESPN Moises Llorens. „Jaké štěstí, že?" napsal k fotografii.

Jakmile však Messi překročil Atlantik, nálada se mu jako mávnutím kouzelného proutku změnila. Na tréninku se svými spoluhráči z reprezentace měl pusu od ucha k uchu, po zranění také ani stopy.

To nezůstalo bez povšimnutí na sociálních sítích. Fanouškům se nelíbí, že to vypadá, že Messimu na PSG vůbec nezáleží a k francouzskému klub nemá žádný respekt. „PSG je pro Messiho doslova dovolená," píší.

Někteří však vidí chybu i na straně klubu. „PSG je definicí toho, jak nelze řídit fotbalový klub...Když shromáždíte největší ega do jednoho klubu, je nemožné mít vyrovnanou chemii nebo bojovnou mentalitu," analyzuje podrobněji jeden z fanoušků.

Reklama

Související témata: