Hlavní obsah

Předseda fotbalového Lyonu Aulas byl potrestán za vyhrožování rozhodčímu

Předseda fotbalového Lyonu Jean-Michel Aulas byl za vyhrožování rozhodčímu při ligovém zápase s Marseille potrestán desetizápasovým zákazem výkonu funkce. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Předseda fotbalového Lyonu Jean-Michel Aulas

Článek

Aulas byl potrestán za chování při listopadovém domácím utkání, které bylo ukončeno už v páté minutě poté, co hostujícího hráče Dmitriho Payeta trefila plastová lahev hozená z hlediště.

Dvaasedmdesátiletý funkcionář se domáhal dohrání zápasu a podle zápisu rozhodčímu vyhrožoval svou pozicí ve vedení francouzského svazu. Aulas, který šéfuje Lyonu od roku 1987, obvinění odmítl.

Zápas se nakonec nedohrál a Lyon byl za chování fanoušků potrestán odečtem jednoho bodu. Disciplinární komise navíc Olympique na dva zápasy zavřela stadion a předčasně ukončené utkání nařídila dohrát na neutrálním hřišti.

Od začátku sezony přerušeno již šest zápasů

Kvůli násilnostem na stadionech bylo od začátku sezony Ligue 1 přerušeno šest zápasů, dva z toho se nedohrály. Incidenty se proto zabývala i francouzská vláda a rozhodla se zpřísnit pravidla.

"Pokud bude v budoucnu rozhodčí nebo hráč zraněn předmětem hozeným z tribuny, bude zápas nekompromisně ukončen," citovala vládní prohlášení agentura Reuters.

Nově taky bude muset rozhodnutí o případném ukončení zápasu padnout nejpozději do půl hodiny od incidentu. Duel Lyonu s Marseille byl sice přerušen už v páté minutě, ale rozhodnutí utkání nedohrát trvalo dvě hodiny.

Nejpozději od prvního června bude na fotbalových zápasech zakázán prodej pití v plastových lahvích. Vylepšení by se také měly dočkat kamerové systémy na stadionech.

Reklama

Související témata: