Hlavní obsah

Slzy bývalého reprezentanta. Jeho milovaný klub zažívá krušné období

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžké časy prožívá bývalý reprezentační záložník Jaroslav Plašil. Současný asistent trenéra Girondins Bordeaux takřka jistě zažije pád svého milovaného klubu do druhé ligy. Po další ligové blamáži je šance na záchranu pouze teoretická, hrozící pád do Ligue 2 dokonce dohnal bývalého reprezentanta k slzám.

Foto: GirondinsBordeaux

Bývalý reprezentační záložník Jaroslav Plašil má za sebou i debut v roli hlavního trenéra Girondins Bordeaux.

Článek

Deset let v Bordeaux se v srdci člověka musí podepsat. Bývalý reprezentační záložník Jaroslav Plašil, který současně dělá asistenta trenéra, po ligovém souboji s Angers neudržel emoce a z očí mu vytryskly slzy. Sestup do druhé nejvyšší francouzské soutěže urputně klepe na dveře a zázrak v podobě záchrany se zřejmě konat nebude.

Právě dojemná situace z konce zápasu obletěla sociální sítě. „Tohle opravdu bolí. Jaroslav Plašil je obrovský srdcař a přesně takové lidi budeme muset v klubu udržet," okomentoval situaci jeden z uživatelů Twitteru.

Bordeaux se dvě kola před koncem sezony nachází na poslední pozici a jedinou záchranou by bylo proklouznutí na osmnáctou příčku, která zaručuje baráž. Tuto pozici aktuálně drží Saint-Étienne, které má náskok čtyř bodů a zápas k dobru. K jistotě záchrany mu tak stačí v nadcházejících třech zápasech alespoň jednou vyhrát.

Bronzový medailista z mistrovství Evropy 2004 si během letošní sezony dokonce vyzkoušel roli hlavního trenéra. Po odvolání Vladimira Petkoviče byl jmenován dočasným kormidelníkem, po porážce proti Lens vedení sáhlo k angažování Davida Guiona, kterému asistuje právě Plašil. Vypadá to ale na neúspěšnou spolupráci.

Čtyřicetiletý středopolař většinu své bohaté kariéry strávil právě ve Francii. Jako první oblékl dres Monaka, odkud si odskočil i na krátké hostování do druholigového Créteilu. Po dlouhé francouzské štaci následoval odchod na Pyrenejský poloostrov, kde Plašil oblékl dres Osasuny.

Vábení milované Francie přesto přivedlo bývalého reprezentanta zpět. Plašil se upsal Bordeaux, kde strávil necelých deset sezon, během kterých se vydal také na hostování do italské Catanie. Aktivní hráčskou kariéru přesto uzavřel právě v dresu Girondins.

Reklama

Související témata: