Hlavní obsah

Starý dobrý Messi! Argentinský kanonýr předvedl famózní gólovou akci a posadil brankáře na zem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věk je jenom číslo a u Lionela Messiho to platí dvojnásobně. Pětatřicetiletý argentinský mág vytáhl v zápase mezi Paris Saint-Germain a AC Ajaccio ze své knihy čar a kouzel staronový kousek. Zhruba 30 metrů od brány soupeře založil útočnou akci, kterou také sám zakončil, a to grandiózním způsobem.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Útočník PSG Lionel Messi dává instrukce svým spoluhráčům.

Článek

Mistrovství světa 2022 odstartuje už za necelý měsíc a zatím to vypadá, že Messi dorazí do Kataru v té nejlepší formě. V pátečním duelu PSG s korsickým celkem Ajaccio opět zafungovala Argentincova spolupráce s jeho francouzským parťákem v útoku Kylianem Mbappém a Pařížané si tak odvezli domů vítězství 3:0.

Úvodní a závěrečnou trefu si připsal Mbappé, ovšem diváky oslnila především branka druhá, již vstřelil právě Leo. Sedminásobný držitel Zlatého míče působil jako hlavní postava celé akce. Nejprve si na sebe navázal tři obránce a poslal průnikovou přihrávku na nabíhajícího levého beka Juana Bernata, který mu balon okamžitě vrátil. Následně si na hranici velkého vápna vyměnil míč s Mbappém a nádhernou kličkou posadil gólmana na zem.

Messi se také oddálil od svého spoluhráče Neymara, jenž nemohl v pátečním utkání nastoupit kvůli karetnímu trestu, v tabulce hráčů s nejvíce asistencemi. Pětatřicetiletý rodák z Rosaria jich má v současné chvíli devět, zatímco Brazilec o dvě méně.

Reklama