Hlavní obsah

Trenér fotbalistů PSG byl zadržen v kauze údajných rasistických výroků

Trenér fotbalistů Paris St. Germain Christophe Galtier byl zadržen v rámci vyšetřování případu údajných diskriminačních a rasistických výroků. Šestapadesátiletý kouč čelí obvinění, že se během předchozího angažmá v Nice dopustil nevhodných poznámek na adresu hráčů tmavé pleti a muslimů. Agentura AP s odkazem na státního zástupce Xaviera Bonhommea uvedla, že ve vazbě je také trenérův syn John Valovic-Galtier.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Christophe Galtier se dostal do pořádných problémů

Článek

O údajných Galtierových výrocích psal v srpnu roku 2021 tehdejší ředitel Nice Julien Fournier v e-mailu, jenž se v dubnu dostal na veřejnost.

"Odpověděl mi (Galtier), že bych měl vzít v úvahu realitu tohoto města a že bychom neměli mít v týmu tolik černých a muslimských hráčů. Řekl mi o své touze výrazně změnit složení týmu a specifikoval, že chce co nejvíce snížit počet muslimských hráčů," napsal Fournier tehdy Daveu Brailsfordovi, šéfovi sportovní sekce společnosti Ineos, která je majitelem OGC Nice.

Galtier už dříve důrazně popřel, že by se podobných výroků dopustil, a prohlásil, že podnikne právní kroky proti lidem, kteří poškodili jeho čest. Někdejší obránce je podle médií už po jedné sezoně na odchodu z PSG. Pařížský tým sice pod Galtierovým vedením obhájil francouzský titul, ale v Lize mistrů vypadl už v osmifinále s Bayernem Mnichov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.