Hlavní obsah

Trenér PSG zvažuje odchod a to ještě neodtrénoval ani jeden ostrý zápas, na vině je Mbappé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Paříže hlásí další nepříjemné starosti, sága s ústřední postavou týmu Kylianem Mbappém stále není u konce a to zneklidňuje nového hlavního trenéra Luise Enriqueho. Ten necelý měsíc po vstupu do nového angažmá zvažuje konec. A to ještě neodkoučoval ani jeden soutěžní zápas.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Jak dlouho vydrží Luis Enrique na lavičce PSG?

Článek

Španělský stratég byl oficiálně klubem představen 5. července a hned od svého příchodu musel řešit trable hlavně mimo travnatou plochu. Hlavní hvězda Pařížanů si totiž postavila hlavu a chce odejít ať už nyní v létě, či za rok zadarmo. Vedení PSG důrazně odmítlo pustit svůj diamant bez jakékoliv finanční náhrady a tak mu dalo ultimátum. KM buď v létě prodlouží smlouvu, nebo odejde.

Zatím se však nestalo ani jedno a tak Mbappé neodletěl s týmem na předsezonní turné do Japonska a byl přeřazen do rezervního týmu se kterým trénují hráči, kteří si hledají nové angažmá. Bývalý kouč Barcelony, či španělské reprezentace je ze situace tak silně znechucen, že vážně uvažuje nad svou budoucností v klubu z hlavního města Francie.

To vše ještě před úvodním kolem Ligue 1, kterým PSG začne cestu za obhajobou titulu. 12. srpna do Parku Princů zavítá Lorient a asi jenom sám Enrique ví, jestli PSG bude z lavičky vést on, nebo někdo jiný. Problémy nemusí klub z města ležícího na řece Seině řešit pouze na lavičce, celá situace už hodně zhořkla i sportovnímu ředitelovi Luisi Camposovi. Právě on stál za příchodem Enriqueho a dá se předpokládat, že kdyby jeden ze dvojice odešel, ten druhý ho bude následovat.

Vítěz Ligy mistrů v roce 2015 s Barcelonou měl být konečně tím trenérem, který v Paříži zvedne nad hlavu ušatý pohár pro vítěze nejprestižnější klubové soutěže, zatím to však vypadá, že pokud nedospěje sága Mbappé rychlého rozuzlení, tak si Enrique ani zápas za Paříž v Lize mistrů neodkoučuje.

Reklama