Hlavní obsah

U fotbalistů Angers skončil po sexistické poznámce trenér Bouhazama

U fotbalistů Angers skončil trenér Abdel Bouhazama. Kouč posledního celku francouzské ligy se rozhodl odstoupit kvůli špatným výsledkům i nevoli, která se strhla po jeho komentáři k obvinění hráče Ilíase Čattího, jenž čelí podezření ze sexuálního napadení ženy.

Foto: Profimedia.cz

U fotbalistů Angers skončil trenér Abdel Bouhazama

Článek

Alžírský obránce Čattí se podle deníku L'Équipe k obvinění přiznal a čeká ho soud. Bouhazama před nedělním utkáním s Montpellier pronesl, že "na tom není nic špatného, každý se někdy dotkl ženy". Jeho komentář citovala francouzská média.

Čtyřiapadesátiletý trenér se dnes pod tlakem veřejnosti a kvůli špatným výsledkům rozhodl z funkce odstoupit. V 11 ligových duelech získal s Angers pouze dva body a tým je suverénně poslední.

"Pro konec na lavičce se rozhodl už na konci února. Přispěla k němu i kontroverze kolem komentáře, který byl vytržený z kontextu a objevil se v médiích," napsal klub v prohlášení.

"Abdel Bouhazama se omluvil všem svým kolegyním i kolegům a přijal zodpovědnost za své chyby. Šlo o nešťastné vyjádření, nicméně Angers podobné komentáře odsuzuje, stejně jako sexismus a všechny formy diskriminace," uvedl klub.

Reklama

Související témata: