Hlavní obsah

Vedoucí Lyon neuspěl v Nantes

PAŘÍŽ

Fotbalisté Lyonu prohráli v 17. kole francouzské ligy na půdě Nantes 1:2 a z posledních tří zápasů v soutěži utrpěli druhou porážku. Úřadující mistr začal dobře a těsně před přestávkou ho dostal do vedení útočník Piquionne. Po hodině hry se ale dostal na trávník chorvatský reprezentant Ivan Klasnič, který vzápětí vyrovnal. Někdejší střelec Werderu Brémy svůj skvělý večer korunoval v 89. minutě, kdy proměněnou penaltou otočil vývoj zápasu.

Článek

Fotbalisté Marseille porazili Nice 2:1 a snížili náskok Lyonu na tři body. Domácí se dostali do vedení ve 13. minutě po vlastním gólu obránce Echouafniho, na rozdíl dvou branek zvýšil z penalty ve 45. minutě útočník Niang. Nice sice těsně po přestávce snížilo zásluhou Bamoga, ale Olympique si už osmou letošní výhru pohlídal a vrátil se na druhou příčku.

Fotbalisté Nice prohráli po čtyřech vítězných ligových zápasech za sebou. Zápas skončil smolně pro domácího střelce Nianga, který si podle kouče Erika Geretse zlomil nohu a bude týmu chybět nejméně šest týdnů.

Francie - 17. kolo:
Caen - Rennes 1:1 (45. Nivet - 77. Sow), Lille - Toulouse 1:1 (90. Bastos - 64. Cetto), Marseille - Nice 2:1 (14. vlastní Echouafni, 45. Niang z pen. - 48. Bamogo), St. Etienne - Le Havre 2:0 (75. Payet, 80. Gomis), Nantes - Lyon 2:1 (60. a 89. z pen. Klasnič - 43. Piquionne).

Reklama

Související témata: