Hlavní obsah

Vicemistr Evropy Ribéry ukončil v 39 letech fotbalovou kariéru

Vicemistr světa z roku 2006 Franck Ribéry ukončil fotbalovou kariéru. Devětatřicetiletý francouzský záložník sice na jaře prodloužil v Salernitaně smlouvu, kvůli vleklým problémům s kolenem už se ale na trávníky nevrátí. Dvanáctý tým italské ligy o tom informoval na klubovém webu.

Foto: Sport.cz

Bývalý francouzský reprezentant Franck Ribéry ukončil kariéru

Článek

"Bolest byla stále větší a doktoři mi doporučili, abych s fotbalem skončil. Je to konec mé profesionální kariéry," citovala agentura AFP Ribéryho, který v této sezoně nastoupil jen ke dvěma zápasům na začátku srpna.

"Děkujeme Franckovi za nasazení a odhodlání, se kterým pomohl klubu v minulé sezoně k záchraně v Serii A. V klubu bude nadále pokračovat v jiné roli, s fanoušky se rozloučí před sobotním utkáním se Speziou," uvedla Salernitana.

Do italského celku přišel Ribéry loni z Fiorentiny. Do roku 2019 hrál dvanáct let za Bayern Mnichov, s kterým získal devět titulů a v roce 2013 s ním triumfoval také v Lize mistrů. Ve francouzské reprezentaci má bývalý hráč Marseille nebo Galatasaraye Istanbul na kontě 81 utkání a 16 gólů.

Reklama

Související témata: