Hlavní obsah

VIDEO: Koller ve třetiligovém Cannes září. Je kanonýrem soutěže a táhne tým k postupu

PRAHA/CANNES

Je mu už třicet sedm let, fotbalem se ve třetiligovém francouzském Cannes hlavně baví. Jan Koller ovšem stále potvrzuje, že je mašinou na góly. V pátek pomohl svému týmu dvěma brankami a jednou přihrávkou k domácí výhře nad Orleans 4:2, svůj gólový účet v letošní sezóně zaokrouhlil na číslo deset, což z něj dělá nejlepšího střelce soutěže. Zejména díky němu Cannes myslí na postup.

Foto: Sport.cz

Útočník Cannes Jan Koller se raduje z branky proti Orleans.

Článek

Nejlepší střelec v historii české fotbalové reprezentace, za kterou nasázel během 91 zápasů 55 branek, o sobě dal proti Orleans vědět už v páté minutě. To hlavičkou přiklepl míč Touatimu, který přesným lobem poslal Cannes do vedení.

Ve 25. minutě se prosadil i Koller, jak jinak než hlavou. Na malém vápně se vyšrouboval do vzduchu a Cannes vedlo už 2:0. Hosté sice ve druhé půle zásluhou dvou branek Zahiriho srovnali, pak ale znovu zaúřadoval Koller, jehož další trefa hlavou se později ukázala jako vítězná.

Útočník Cannes Jan Koller střílí gól proti Orleans.foto: www.ascannes.info

Cannes tak po sedmnácti odehraných kolech patří ve třetí francouzské lize třetí příčka, která stále zajišťuje postup o soutěž výš. Na vedoucí dvojici Bastia - Guingamp ztrácí šest bodů. Cannes táhne za postupem právě český dlouhán, který nastřílel už deset branek, což z něj činí nejlepšího kanonýra.

Koller přestoupil do Cannes počátkem letošního roku, přestože o něj mělo zájem několik prvoligových klubů, včetně německého Hamburku. Rodák ze Smetanovy Lhoty, který naposledy nastupoval za ruskou Samaru, dal ovšem přednost rodině, se kterou se usadil v Monaku.

Reklama

Související témata: