Hlavní obsah

Lucie Borhyová přišla podpořit své kolegy - kopáče na populární ligu firem Golden Tour

Praha

Předposlední hrací víkend PRE Golden Tour Praha 2013 přinesl dohrání 4. hracího dne 2. a 3. ligy. Jako první byl rozehrán 4. hrací den 2. ligy Divize B, které se přezdívá „pojišťovácká“ díky účasti Kooperativy, VZP, ČPP a České pojišťovny.

Foto: I.S.C. Sports

Tým TV Nova a především Michal Hrdlička (vlevo dole, 5 branek proti RWE) se ukázal ve 4. hracím dnu v dobrém světle

Článek

Prozatímní otloukánek Kapsch dokázal podruhé v sezóně bodovat hned v úvodním zápase sobotního programu, když uhrál remízu s Českými dráhami. Chlapci od dráhy již v dalším průběhu nedokázali ani jednou skórovat a musejí se tak začít ohlížet za sebe, neboť konkurenti bojující o udržení se velmi přiblížili. Kapsch v dalších zápasech zamířil do černého jen jednou a naděje na odpoutání z posledního místa tak opět klesly.

Ondřej Jon, kapitán České pojišťovny, která s 6 body byla nejbližším konkurentem Kapsche, tentokrát řídil svůj tým zezadu z postu brankáře. A ukázalo se to jako velmi dobrá taktika, hlava nahoře, přesné přihrávky a zrychlení hry vedlo ke čtyřbodovému zisku a to ještě o výhru proti ČPP přišel modrý výběr až 5 vteřin před koncem, kdy se gólově prosadil nejlépe chytající gólman dne Dan Trojan.

Zajímavá je především situace okolo druhého postupového místa. Nejblíže k němu byl Mados, ten ale hladce prohrál hned první klíčový zápas s Ekonoprintem a po povinné výhře nad „dráhaři" nestačil v těsném souboji na další celek bojující o postup - VZP.  Poté se oba přemožitelé Madosu střetli ve vzájemném zápase. Ekonoprint poslal v 7. minutě do těsného vedení Trš (3:2), ale gólová smršť VZP mezi 9.-11. minutou převrátila konečný výsledek ve prospěch „pojišťováků" až na 9:3. Ti se tak usadili na 2. postupovém místě, Ekonoprint se stejným bodovým ziskem (32b) je vinou horšího skóre zatím třetí, navíc odehrál již o zápas více. Mados se teď kouká svým soupeřům na záda s pětibodovým odstupem ze čtvrtého místa, má však luxusní náskok na zbytek startovního pole.

Suverénním lídrem nadále zůstává Kooperativa pod trenérským vedením ostříleného Jana Chadta. Tři výhry a remíza posunuli Kooperativu již do osmibodového trháku a o titul tak již může přijít snad jedině v případě nějaké epidemie.

Do klidného středu tabulky se díky vydařenému 4. hracímu dnu posunuly týmy T-Systems (ač odehrál celý den v 5 lidech) a ČPP, která dokázala uhrát bod i v souboji s Kooperativou. Na problémy si naopak zadělala Activa, která neuhrála ani bod a na nesestupové pozice ztrácí dva bodíky.

Ve 3. lize Divize A zatím ani jednou nebyl odehrán kompletní program, nejprve vinou absence výběru TV Nova, nyní se již podruhé omluvil Sportareál Na Šancích. To ale nic neubírá na dramatičnosti soutěže. Právě TV Nova představila svoji nejslavnější fanynku - Lucii Borhyovou, která jim, alespoň v prvních zápasech, přinesla štěstí. Nova zakončila den s bilancí 2 prohry a 2 výhry, přičemž především ta nad Komerční bankou byla velmi cenná (4:3). Střelecky zářil Michal Hrdlička, který v souboji s RWE zaznamenal všech 5 branek televizního mančaftu.

Komerční banka se ukazuje jako vážný aspirant postupu, o který bude bojovat s RWE (dnes ve vzájemném zápase remíza 2:2) a Českou televizí, která i bez největších hvězd dokázala postupně zdolat Občanskou plovárnu, Ministerstvo dopravy, Magistrát i Qwerty Gaming. Komerční banka dnes naplno bodovala pouze jednou, ale za to proti soupeři nejzvučnějšímu - dosud téměř suverénnímu Parkhotelu Popovičky. Situace okolo druhého a třetího postupového fleku je tak velmi dramatická - Komerční banka má 30b, RWE 28b a s náskokem, ale také zápasem k dobru s 35b Česká televize. Parkhotel Popovičky (36b) tak musí v posledním kole ještě o vítězství a postup na finálové EURO Golden Tour zabojovat.

Osm účastníků se účastní 3. ligy Divize B a nejblíže k postupu do vyšší soutěže i na EURO Golden Tour má i nadále Sportmade. Dosud pouze jednou remizující tým však neměl svůj nejlepší den. Velkým oslabením se ukázalo zranění kapitána Petra Jiříka, který na palubovku naskakoval jen v rozhodujících okamžicích a jinak šetřil pochroumané koleno. Ze třech velmi vyrovnaných utkání vytěžili „Oranjes" pět bodů a právě tolik mají i náskok na druhou Českou spořitelnu (27b). Ta se jen těžko vyrovnávala s absencí nejlepšího střelce soutěže Tomáš Slavíka a na psychice ji nepřidal ani úvodní debakl od Fincentra (10:3). Konečný zisk čtyř bodů dává České spořitelně stále slušné postupové naděje (22b) . Působení o patro výš láká i ŘLP (19b) a do postupových kalkulací zřejmě promluví i Fincentrum (18b).

Rychlou hrou se dnes prezentoval omlazený kádr ČD Cargo, který k dosud 7 získaným bodům přidal dalších 9 a může ještě zaútočit na postupovou trojici, stejně jako v závětří čekající Pepe Jeans.

Ve spodních patrech tabulky se odehrál prestižní souboj „o šest bodů" mezi Ospapem a Pražskou teplárenskou. Hráči reprezentující dodavatele tepla přehráli „papírníky" po jasném průběhu a zřejmě definitivně přikovali svého soupeře na dno tabulky. Kompletní výsledkový servis a zajímavosti o Golden Tour tradičně na www.goldentour.info

Reklama