Hlavní obsah

Lvíčata mají druhého soupeře pro listopadovou přípravu na EURO. Po Portugalsku vyzvou Norsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Program na zbytek fotbalového roku je kompletní. Česká jednadvacítka se ve druhém listopadovém přáteláku utká s Norskem, Fotbalová asociace ČR to potvrdila na svém webu. Tým trenéra Jana Suchopárka se 18. listopadu střetne v portugalském městě Portimao s domácím týmem a na partii s Norskem dojde čtyři dny nato ve Španělsku. Ladění na EURO, které bude v létě hostit Gruzie a Rumunsko, bude pokračovat v březnu.

Foto: FAČR

Trenér Jan Suchopárek s trenérem brankářů Petrem Koubou během tréninku Lvíčat.

Článek

Dva zápasy, dva silní soupeři. Jednadvacítka už zná celý program na listopad, má před sebou dva testovací duely s dalšími účastníky mistrovství Evropy. Portugalsko měli čeští mládenci jisté brzy po říjnovém losu EURO a první listopadový den se dohodli s Norskem. Hrát se bude ve městě San Pedro del Pinatar na jihovýchodě Španělska.

„Máme zkompletovaný listopadový program, v kterém narazíme na velmi kvalitní soupeře," citoval kouče Jana Suchopárka web FAČR.

Norové v kvalifikaci vyhráli skupinu s Chorvatskem, Finskem, Rakouskem, Ázerbájdžánem a Estonskem. Na EURO se dostali po deseti letech. Hlavní hvězda? Vysoký útočník Jörgen Strand Larsen z Celty Vigo, jenž v kvalifikaci nastřílel šest gólů.

Mimochodem, do norské jednadvacítky věkově spadá i Erling Haaland (ročník 2000). Prozatímní král kanonýrů Premier League z Manchesteru City však už stabilně hraje za norské áčko.

„Portugalsko i Norsko ve svých kvalifikačních skupinách zvítězily a postoupily na EURO přímo, což svědčí o síle obou týmů. Zápasy pro nás budou určitě znamenat výbornou prověrku před mistrovstvím Evropy," řekl trenér Suchopárek.

Další část přípravy na EURO bude následovat v březnu. Po sezoně se uskuteční soustředění před šampionátem a 22. června Češi vstoupí do turnaje zápasem s Anglií. Čeká je složitá skupina, dalšími soupeři v gruzínských městech Batumi a Kutaisi budou Německo (25. června) s Izraelem (28. června).

Reklama