Hlavní obsah

Česká lvíčata se chystají na mladé anglické lvy. Na jihu Čech, kde zatím jen vyhrávala

Třikrát už na jihu Čech česká Lvíčata kvalifikační duely o malé EURO hrála, třikrát v Českých Budějovicích vyhrála. Po Slovinsku, Albánii a Kosovu ovšem přijde v pátek zkouška nejtěžší, neboť se utkají se svými vrstevníky z Anglie. Mladí angličtí lvi sice figurují v tabulce zatím na druhé příčce s tříbodovým mankem na českou reprezentaci, mají ovšem dva zápasy k dobru. „Jsme v pozici, ve které jsme být chtěli. Doma před plným stadionem si to rozdáme se skvělým soupeřem o přímý postup na šampionát,“ je natěšený trenér jednadvacítky Jan Suchopárek.

Foto: FAČR

Lvíčata se chystají na jihu Čech na páteční zápas se svými anglickými vrstevníky.

Článek

Jeho svěřenci mají už jistou účast v podzimní baráži, výsledek střetnutí s Anglií však rozhodne o tom, zda mohou pomýšlet na přímý postup na malé EURO, které se bude konat v příštím roce v Rumunsku a Gruzii.

„Myslím, že jsme se poučili z loňského listopadového zápasu na Ostrovech. Tam nám nevyšel úvod zápasu, teď jsme ale zase o něco zkušenější," připomněl obránce Martin Vitík prohru 1:3 z prvního vzájemného střetnutí v Anglii.

Na konfrontaci s mladými Angličany, z nichž mají mnozí i zkušenosti z Premier League, se česká jednadvacítka připravuje od neděle. Ubytována je na Hluboké, první tréninky absolvovala v rodišti a bydlišti Davida Lafaty v Olešníku a v tréninkovém centru ligových Českých Budějovic na Složišti.

„Jsem v některých věcech pověrčivý a rád se vracím tam, kde jsme spokojení, věci klapou a daří se. Všichni věříme, že to potvrdíme také v pátek," netajil trenér Suchopárek pochvalující si, že má pohromadě kompletní nominovaný kádr. I otazníky provázející zdravotní stav některých hráčů se totiž rozptýlily...

Zpestřením přípravy bylo i povyražení s českobudějovickými dětmi, které si s mladými reprezentanty dokonce zahrály na malém hřišti a nasbíraly přitom i nespočet autogramů.

„Kluci jednou sami budou mít děti, takže čím dříve se k nim naučí chovat, tím lépe," říkal s úsměvem Suchopárek. „Když se podívám, jak si s nimi umí pohrát i na hřišti, tak je to nejlepší, co může být. Proti té nedávné době je to velmi příjemná změna. Myslím, že jsme si to všichni užili, bylo to moc fajn," dodal Suchopárek.

Foto: FAČR

Lvíčata chystající se na jihu Čech na kvalifikaci o malé EURO s Anglií si zatrénovala i s místními dětmi.

Páteční zápas začíná v 18.00, v posledním díle kvalifikace pak bude mít jednadvacítka 13. června doma za soupeře Andorru. Anglie po zápase v Českých Budějovicích hraje ještě doma s Albánií (7.6.) a Slovinskem (13.6.) a jede do Kosova (10.6.).

Reklama

Související témata: