Hlavní obsah

Fila pálí, parádní trefa s Anglií byla jeho pátou v kvalifikaci. Vyměnil bych svoje góly za první místo, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysekl parádní trefu. Svoji pátou v kvalifikaci. Nikdo v „české" skupině víc branek nedal. Bohužel útočník Daniel Fila páteční báječnou střelou pouze snížil porážku české fotbalové jednadvacítky v kvalifikaci o Euro 2023 s Anglií (1:2). „Vyměnil bych svoje góly za první místo. Ale pořád je tam ještě baráž," uvedl Fila, který předtím skóroval proti Albánii, Kosovu a dvakrát s Andorrou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Filip Kaloč a brankář Matěj Kovář.

Článek

V 88. minutě zápasu, za stavu 0:2, si ztlumil přihrávku Žambůrka a levačkou zakroutil balon do horního růžku. Anglický brankář neměl šanci. „Chtěl jsem původně pálit z první, ale nepodařilo se. Nakonec to tam naštěstí i tak spadlo. Gól přišel pozdě, ale aspoň, že padl," podotkl Fila, kterého kouč Suchopárel vyslal do hry v 73. minutě.

K jeho brance ale Lvíčata další nepřidala. Vzhledem k prohře na 99,9 % na přímý postup z první příčky nedosáhnou. Stále ale živí naději, že postoupí z pozice nejlepšího týmu na druhých místech. Každopádně mají jistotu baráže.

„Máme pořád malou šanci na přímý postup. Stále věříme. Ale pokud budeme hrát baráž, tak prostě budeme hrát baráž," řekl 19letý útočník, který v zimě přestoupil z Mladé Boleslavi do Slavie. „Nikdo z nás nekalkuloval se žádným scénářem. Prostě uvidíme. Když bude baráž, bude baráž, když přímý postup, tak o to líp," doplnil brankář Matěj Kovář, jenž  litoval, že tým inkasoval podruhé na úvod druhého poločasu.

„O přestávce jsme si říkali, že do toho půjdeme agresivněji, bohužel hned zkraje druhé půle jsme dostali druhý gól. Pak už si to Angličané pohlídali," uvedl Kovář. Nelíbilo se mu, jak si Lvíčata počínala v prvním poločase, ve kterém ho překonal nechytatelnou ránou do šibenice útočník Smith Rowe. Borec, který dal v uplynulé sezoně Premier League za Arsenal 10 gólů.

„Přišlo mi, že prvních třicet minut jsme byli bojácní, ustrašení. Po inkasovaném gólu jsme se trochu zvedli. Ale co k tomu dodat. Anglie je o jeden, možná o dvě třídy výš. Měli jsme oproti ní technické nedostatky, vázla nám kombinace. A udělali jsme chyby. Pak je těžké hrát proti takovému týmu, jako je Anglie," dodal Kovář.

Češi zakončí boje ve skupině 13. července v Brně duelem s Andorrou, která neuhrála zatím ani bod. S nejvyšší pravděpodobností výsledek nebude nic řešit. Při sestavování pořadí týmů na druhých příčkách se těmto celkům mažou body s posledními mužstvy ve skupinách. „Hraje se pořád za Česko, motivace a hrdost by tam měla pořád být. Každý k utkání přistoupí na sto procent. Měli bychom vyhrát, je to pro nás povinnost," uzavřel Fila.

Reklama

Související témata: