Hlavní obsah

Lvíčatům los přál, v baráži o ME se střetnou s Islandem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká fotbalová reprezentace do 21 let se v baráži o postup na Euro 2023 střetne s Islandem. Úvodní duel se odehraje 19. září v Reykjavíku, domácí odveta 27. září. Rozhodl o tom úterní los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fotbalisté do 21 let se radují během utkání s Andorrou.

Článek

Lvíčatům, která budou usilovat o čtvrtou účast na Euro z posledních pěti turnajů, los poměrně přál. Vyhnula se totiž silné trojici Chorvatsko, Ukrajina, Dánsko. Nicméně islandská jednadvacítka hrála na šampionátu v roce 2021, ve své kvalifikační skupině skončila druhá za Portugalskem se ziskem 18 bodů.

„Island vnímám jako poměrně přívětivého soupeře. Obecně se dá říci, že všechny týmy v baráži byly poměrně vyrovnané a jen těžko mezi nimi vybírat papírově slabšího soupeře. Nečeká nás nic lehkého, Island bude nepříjemný. Teď bude záležet především na nás a našem přístupu, jak se s tím popasujeme přímo na hřišti," řekl svazovému webu stoper Martin Vitík.

„Narazíme na fyzicky velmi dobře připravené mužstvo, ale jednoznačně věřím, že máme šanci na postup. Důležité bude i to, jaké podmínky a hřiště nás v prvním utkání na Islandu čekají. Jsme určitě rádi, že odvetu sehrajeme doma," doplnil obránce David Jurásek.

Euro této věkové kategorie bude hostit v roce 2023 Rumunsko s Gruzií, které měly jako pořadatelé účast jistou. Z pozice vítězů skupin se kvalifikovaly přímo Německo, Španělsko, Nizozemsko, Portugalsko, Francie, Itálie, Belgie, Norsko a Anglie, která odsunula český tým na stříbrnou, barážovou příčku. Z titulu nejlepšího týmu na druhých místech se na Euro kvalifikovalo přímo i Švýcarsko.

Los baráže o postup na mistrovství Evropy hráčů do 21 let:
Island - ČESKO
Chorvatsko - Dánsko
Slovensko - Ukrajina
Irsko - Izrael

Reklama

Související témata: