Hlavní obsah

Lvíčatům nahrál vlastenec. Ale vzhledem k počtu šancí šlo o výhru spravedlivou, glosoval Suchopárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pochopitelně, že byl kouč Lvíčat s výhrou v dalším díle kvalifikace o malé EURO spokojen. A nic na tom neměnilo, že utkání v Elbasanu rozhodl vlastní gól domácího stopera Kalaje a že v samém závěru si česká jednadvacítka prožila při náporu Albánců nervy, aby o tři body nepřišla. „Ale získali jsme je, což je pro naše postavení v tabulce velice dobré. Vzhledem k počtu šancí šlo o vítězství spravedlivé,“ kvitoval trenér Jan Suchopárek, že jeho mladí svěřenci páteční partii zvládli.

Foto: FAČR

Trenér Jan Suchopárek s trenérem brankářů Petrem Koubou během tréninku Lvíčat.

Článek

Čeští mladíci jsou po sedmi odehraných zápasech v 7. skupině na první příčce s 16 body, anglická jednadvacítka figuruje s 10 body na druhém místě, má však tři zápasy k dobru.

„Teď náš ovšem ještě čeká úterní střetnutí v Andoře, kde musíme tříbodový import z Albánie potvrdit. Nebude to snadné, protože nás čeká nejprve přesun do Barcelony, tam trénink a pak další cesta do Andorry, kde se hraje na umělce. Ale věřím, že zápas zvládneme," je Suchopárek pochopitelně rád, že v červnové domácí konfrontaci s Anglií bude mít jeho tým vše ve svých rukou.

„Věděli jsme, že v Albánii to nebude vůbec jednoduché střetnutí, což se také potvrdilo. Domácí hráči byli velmi dobří s míčem i bez něho, velice dobře se pohybovali, v samém závěru si vynutili drtivý tlak, ale výhru jsme přes narůstající nervozitu uhájili. V obranné fázi jsme si po celý zápas počínali dobře, brankář Kovář nás dvakrát také podržel," glosoval trenér české jednadvacítky zápas, v němž měli jeho svěřenci v posledních dvaceti minutách hned několik dobrých příležitostí, aby výhru zpečetili.

„Opravdu škoda, že jsme nepřidali druhou branku, protože několik příležitostí jsme k tomu skutečně měli. A obrovských," připomněl trenér přímý kop Sejka, hlavičku Součka i velkou šanci Fila.

„V naší hře se samozřejmě dál objevují nedostatky, na jejichž odstranění musíme pracovat. A to přesto, že času moc není. Jsem ale rád, že v mužstvu panuje soudržnost a dobrý duch, což je základem úspěchu. A stejně tak jsem rád, že se můžeme spolehnout i na kluky, kteří se v kádru objevili poté, co před odletem z týmu vypadli pro zranění klíčoví hráči jednadvacítky a oni je nahradili. Musíme ale pokračovat a připravit se na soupeře kvalitnější a útočněji laděné."

Na malé EURO, které se hraje příští rok v Rumunsku a Gruzii, postupují z kvalifikace přímo vítězové devíti skupin a nejlepší tým z druhého místa. Zbylých osm celků z druhých příček čeká baráž.

Reklama

Související témata: