Hlavní obsah

Nezalezeme, slibuje Šulc před EURO. Mazák z jednadvacítky nastínil svoji budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po příletu do Gruzie si z oken týmového hotelu vyfotil působivé panorama Batumi. Brzy může být v centru pozornosti on. Pavel Šulc platí ve fotbalové jednadvacítce za největšího držáka, nikdo z českého týmu pro EURO neodehrál za Lvíčata víc zápasů než on. „Ale jako mazák si nepřipadám. Řekl jsem si o samostatný pokoj, jinak žádné výhody nemám," usmál se spolehlivý univerzál. Mistrovství Evropy začne ve středu, Češi budou mít premiéru ve čtvrtek večer proti Anglii.

Foto: FAČR,Pavel Jiřík ml.

Pavel Šulc si užívá výhled ze svého pokoje na Euru v Gruzii.

Článek

Ta vzpomínka je stará už čtyři roky: červen 2019, rozpálený stadionek v alpském Zell am See. Tenkrát si Šulc v přáteláku proti Slovensku poprvé zahrál za jednadvacítku, bylo mu teprve osmnáct. Od té doby stihl dalších 16 startů.

Byl i na předloňském EURO ve Slovinsku, kde čeští mládenci vypadli už ve skupině. „Dobrá zkušenost, která mi může pomoct. Už vím, co od šampionátu čekat," vykládal reportérům na hotelu v centru Batumi. „V předchozí jednadvacítce jsem neodehrál celou kvalifikaci, zato teď jsem jezdil na srazy pravidelně. Nakonec je ale jedno, kdo toho kolik odehrál, zodpovědnost máme všichni stejnou."

Po turnaji se má vrátit do Plzně, které patří, a začít tam přípravu. Nebude muset zase na hostování? Už se zastavil v Jihlavě, Opavě, Českých Budějovicích a naposledy v Jablonci, kde v uplynulé sezoně k pěti gólům přidal čtyři asistence. „Další hostování by mě asi mrzelo, ale uvidíme, jak to dopadne," poznamenal Šulc. „Každopádně snad se z mistrovství Evropy vrátím co nejpozději."

Jak si Češi povedou na EURO 21, příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Hned první překážka na EURO může hodně bolet: Češi narazí na silnou Anglii, s kterou v kvalifikaci dvakrát prohráli. „Obrovská individuální kvalita, ti kluci už jsou hvězdy. Bude to chtít poctivě bránit a udeřit z protiútoku. Rozhodně nehodláme zalézt do hlubokého bloku. Vždyť i v kvalifikaci jsme dokázali Angličany zavřít na jejich polovině a chvíli držet míč," připomněl Šulc, jenž rád hltá zápasy Manchesteru United. „Akorát teď v anglické jednadvacítce nikdo odtud není..."

Halvbek? Ofenzivní záložník? Křídlo? Tichý mladík s elegantní patkou může hrát skoro kdekoliv, umí se přizpůsobit. I to by mohlo zaujmout zvědavé skauty, kterých na EURO jezdí mraky. „Jasně, na tomhle turnaji se můžete zviditelnit, ovšem ne jako jednotlivec, ale jedině v týmu. Dneska se už nekouká jen na to, jestli dáte gól nebo na něj nahrajete. Zviditelnit se můžeme všichni, když si sáhneme na týmový úspěch," zdůraznil Šulc. „Ve skupině s Anglií, Německem a Izraelem to budeme mít těžké, ale nevzdáváme to."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články