Hlavní obsah

Půltucet za poločas, jednadvacítka smetla outsidera. V baráži musíme porazit kohokoliv, říká Karabec

Čeští fotbalisté do 21 let si v závěrečném zápase kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy, který už nic nemohl změnit na jejich konečném druhém místě, s chutí zastříleli. Přestože v Brně nastoupili bez řady odpočívajících opor, outsidera z Andorry smetli jednoznačně 7:0. Půltucet gólů nasázeli už do přestávky. Teď budou napjatě čekat na soupeře pro baráž, los se uskuteční 21. června.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Adam Karabec (10), Andořan Ot Remolins a Kryštof Daněk (5).

Článek

„S výsledkem jsem samozřejmě spokojený. Do poločasu jsme si vytvořili spoustu šancí a byli jsme navíc mimořádně efektivní," libuje si spokojený kouč českých mladíků Jan Suchopárek, jehož celek zaostal jen o jedinou branku za historicky nejvyšším vítězstvím české jednadvacítky.

I proto ho trochu mrzelo, že jeho mužstvo nenavázalo na brankostroj i po změně stran. „Andořani ale hodně natahovali čas a nám se už tolik nedařilo v koncovce. Někteří střídající borci navíc nezopakovali kvalitu, jakou prokazovali v přípravě," našel trenér na pohodovém duelu i negativa. Suchopárkovi vadilo, že Češi už pak měli problémy s překonáním hlubokého soupeřova bloku. „Byli jsme ke konci nepřesní a netrpěliví. Výsledek je ale samozřejmě velice hezký," dodal.

Na demolici Andorry se dvěma trefami podílel sparťan Adam Karabec. „První gól jsem dal tečovanou ranou, před druhým jsem stál po Sejkově patičce na správném místě. Jsem trochu zklamaný, že jsme po pauze nepřidali víc gólů, avšak soupeř už většinou stál v deseti na vápně, a my jsme na to těžko hledali recept," štvalo ho. Soupeře pro zářijový barážový dvojzápas si nevybírá. „Ať to bude kdokoliv, musíme ho porazit a probojovat se na evropský šampionát," říká Karabec rezolutně.

Jednou brankou přispěl k hladkému triumfu Lvíčat nad Andorrou i záložník Michal Ševčík, který si utkání v brněnském Králově Poli na svém domovském stadionu, kde nastupuje k mistrovským zápasům v dresu Zbrojovky, dokonale užil. „Jsem šťastný, že nám vyšel začátek, a strhli jsme diváky. Ti byli naprosto skvělí. Když jsem střídal, celá tribuna stála a tleskala mně. To byl úžasný zážitek," líčí Ševčík nadšeně. „Jsem moc rád, že jsme nic nepodcenili. Odměnou je nám vysoké vítězství," raduje se.

Reklama