Hlavní obsah

Rána pro fotbalovou reprezentaci. Jedenadvacítka přišla před ME o dalšího brankáře

Další nepříjmenost potkala českou fotbalovou reprezentaci do 21 let před mistrovstvím Evropy v Gruzii a Rumunsku. Lvíčata přišla o dalšího brankáře. Ze zdravotních důvodů se omluvil Antonín Kinský, kterého nahradil Vladimír Neuman z Karviné. Národní tým to uvedl na webu po zahájení pětidenního přípravného kempu v Benicích u Prahy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Antonín Kinský se před ME do 21 let omluvil z reprezentace.

Článek

Trenér Jan Suchopárek musel udělat změnu v trojlístku gólmanů už ve středu, kdy mu z nominace vypadl rovněž zraněný sparťan Matěj Kovář. Toho nahradil pardubický Jakub Markovič, jenž se pravděpodobně utká o post jedničky s Vítězslavem Jarošem z Liverpoolu.

Markovič dosud za jednadvacítku v soutěžním utkání nechytal, na kontě má jen poločas z přípravného zápasu s Portugalskem. Třiadvacetiletý Neuman je úplným nováčkem. V uplynulé sezoně pomohl Karviné k vítězství v druhé lize a návratu do nejvyšší soutěže, ačkoliv v závěru ročníku ze základní sestavy vypadl.

Do dějiště šampionátu odletí tým v pondělí 19. června brzy ráno. "Do čtvrtka nás čekají tréninky a v pátek budeme mít modelové utkání, které by mělo být uzavřené pro veřejnost. Tým se pak sejde znovu v sobotu večer, i kvůli tomu, abychom mohli přes víkend reagovat na případné další zranění, kdyby se nedejbože vyvrbilo," uvedl Suchopárek.

Český výběr rozehraje skupinu C ve čtvrtek 22. června v gruzínském Batumi s Anglií. Na stejném místě se za další tři dny utká s Německem a skupinu zakončí 28. června v Kutaisi proti Izraeli. Všechna utkání se budou hrát od 18:00 SELČ.

Reklama