Hlavní obsah

Slovensko zorganizuje evropský šampionát do 21 let ve fotbale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za účasti 16 týmů se uskuteční evropský šampionát fotbalistů do 21 let v roce 2025 na Slovensku. Rozhodli o tom členové výkonného výboru UEFA na svém středečním zasedání ve švýcarské Nyonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace do 21 let.

Článek

Hrát se bude na stadionech v Bratislavě, Trnavě, Dunajské Strede, Nitře, Trenčíně, Žilině, Košicích a Prešově. „Je to pro nás největší ocenění toho, že jsme v předchozích létech dokázali vybudovat dostatečnou infrastrukturu, abychom mohli samostatně zorganizovat takovýto obrovský turnaj. Je to absolutní strop, my už nikdy nic většího nebudeme organizovat," řekl prezident Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik.

Mistrovství Evropy se 16 účastníky se budou konat potřetí, ale Slovensko bude první zemí v historii, která bude hostit turnaj samostatně při tak velkém počtu reprezentací. Evropský šampionát za účasti 16 týmů organizovalo v minulosti Maďarsko společně se Slovinskem a letos to bude Rumunsko s Gruzií.

Reklama

Související témata: