Hlavní obsah

Tři góly a naděje. Hráči mají chuť, chválil Suchopárek po pohodové výhře Lvíčat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když generálka, tak s plnou parádou. „Tempo bylo jiné než na podzim,“ spokojeně prohodil trenér fotbalové jednadvacítky Jan Suchopárek po vítězství 3:0 v přáteláku se Severním Irskem. Čeští mládenci se povedeným večerem v Pardubicích příjemně naladili na zápas o všechno: už v úterý musí porazit Island, aby v kvalifikaci na Euro měli dál o co hrát.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Česká jednadvacítka se na pokračování kvalifikace na Euro naladila pohodovou výhrou 3:0 v přáteláku se Severním Irskem.

Článek

Rozverně si plácli dlaněmi a zachumlaní do teplých bund kráčeli na děkovačku. „Dobrá práce!“ šlo vyčíst ze zářících očí Adama Karabce a Václava Sejka. To oni dali jednadvacítce už v první půli potřebnou jistotu: první nahrával, druhý vystřelil dvougólový náskok.

„Zápas splnil to, co jsme od něj čekali. Fajn pocit, ale teď to ještě musíme potvrdit v úterý,“ pravil kapitán Sejk. Trefná slova. Jednoznačná výhra nad Severním Irskem, nejvyšší v tomto cyklu, Sejka a spol. zahřeje, ovšem to hlavní přijde až proti Islandu. Pokud Češi i počtvrté v evropské kvalifikaci ztratí, z postupových snů se stane sci-fi. A na pohodový čtvrteční večer si už nikdo nevzpomene.

Pozitivní je, že se Lvíčata mají od čeho odpíchnout. „Víc než tři čtvrtě hráčů v klubech pravidelně nastupuje – a je to na nich vidět. Mají chuť, nebojí se hrát jeden na jednoho a navíc jsme nastříleli tři góly, což je v tomhle cyklu náš rekord. Počítá se i to, že se nikdo nezranil,“ vykládal Suchopárek v rozhovoru pro Českou televizi.

Mimochodem v testovací partii protočil 20 hráčů. Na plac se nedostali jen brankář Matyáš Vágner a stoper Martin Vitík, očekávaný trumf pro osudový mač s Islandem. „Martin si po náročném programu Sparty oddechl fyzicky i mentálně. Věřím, že v úterý odvede výborný výkon,“ poznamenal Suchopárek.

Fotogalerie

A rezervy? Suchopárkovi chlapci mohli jako obvykle stihnout víc gólů a našly by se i další nedostatky. „Jasně, občas nám chybí lepší finální řešení, což bylo vidět hlavně po prostřídání ve druhé půli. A někdy kluci vypínají do defenzivy: na tohle se ještě musíme zaměřit, protože by to Island mohl potrestat,“ zdůraznil Suchopárek.

Jeho tým v podzimní fázi kvalifikace uhrál jen dva body z devíti možných a před stěžejním duelem s Islandem vrávorá nad propastí. Na finální ladění před bitvou v Hradci Králové má čtyři dny. „Island bude kvalitou o třídu výš než Severní Irsko, musíme se nachystat na sto procent,“ zavelel Sejk. „Nic jiného než výhra nepřichází v úvahu.“

Reklama