Hlavní obsah

Mein Gott, Bayern může přijít o trůn. Nagelsmann po první jarní porážce vyplísnil rozhodčího, pak se omlouval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré problémy jsou zpátky. Bayern se po únorovém nadechnutí znovu zasekl a v neděli může přijít o vedení v bundeslize. Může za to porážka 2:3 v Mönchengladbachu, po které trenér Julian Nagelsmann málem explodoval vzteky. „Dělá si ze mě srandu?“ zvolal po zápase směrem k rozhodčímu Tobiasovi Welzovi. Brzy se omluvil.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Trenér Bayernu Julian Nagelsmann po porážce v Mönchengladbachu (2:3) zuřil kvůli červené kartě pro Dayota Upamecana.

Článek

Postup do čtvrtfinále národního poháru, dvě vítězství v bundeslize a nadějná výhra v prologu žhavého osmifinále Ligy mistrů proti PSG. Když už se zdálo, že je Bayern po slabším lednu zpátky na nohách, přišla facka v Mönchengladbachu. Pokud Union Berlín v neděli odpoledne využije nabídnutou šanci a porazí poslední Schalke, mnichovský obr spadne z prvního místa.

„Moji chlapci podali výjimečný výkon, budeme mít pohodový víkend," usmíval se Daniel Farke, trenér Mönchengladbachu. Jeho tým porazil favorita i díky dlouhé přesilovce, v které nastřílel tři góly. Už v osmé minutě sudí Tobias Welz přísně vyloučil Dayota Upamecana poté, co po letmém kontaktu upadl rozběhnutý Alassane Pléa.

„Podle mě se Upa dotkl soupeřova ramena minimálně. Ve zpomaleném záběru je vidět, že se Pléovo rameno nepohnulo ani o milimetr dozadu," vykládal kouč Nagelsmann pro televizní stanici Sky.

To už byl mnohem klidnější než těsně po zápase, kdy podle magazínu Kicker vztekle proběhl mixzónou a zaklepal na kabinu rozhodčích. Když zhruba po minutě vyšel ven, nakvašeně ucedil: „Mein Gott! Můj bože!"

Ještě v sobotu večer se za svůj výbuch omluvil. „Emoce ke sportu patří. A vzhledem k červené kartě jsem si po zápase musel vydechnout," napsal Nagelsmann na Twitter. „Musím se však omluvit za výběr slov týmu kolem Tobiase Welze. Bohužel jsem tam zašel příliš daleko."

Bayern načal bundesligové jaro rozpačitou sérií tří remíz a pak klub musel řešit aféru kolem zraněného kapitána Manuela Neuera, jenž se veřejně zastal vyhozeného kouče brankářů Toniho Tapaloviče. A po první jarní porážce je tu další problém. „Červená karta, gól a pak jsme to už měli těžké. Rádi bychom vyhráli, ale nepovedlo se," litoval Nagelsmann. Mimochodem, už příští neděli Bayern čeká šlágr s Unionem. Kdo do něj půjde jako lídr?

Reklama