Hlavní obsah

Messi, Mbappé a Haaland se po Zlatém míči utkají také ve finále ankety FIFA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájce Lionel Messi, Kylian Mbappé a Erling Haaland jsou v užší nominaci na nejlepšího fotbalistu světa v anketě mezinárodní federace FIFA. Stejná trojice se sešla i ve finále Zlatého míče, který v říjnu poosmé získal Messi.

Foto: Stephanie Lecocq, Reuters

Hvězda Paris St Germain Kylian Mbappé se raduje z gólu proti Le Havru

Článek

Rovněž anketu FIFA, která od roku 2016 nese název The Best, může Messi ovládnout poosmé a vylepšit vlastní rekordní bilanci. Naposledy ji vyhrál v únoru, federace tehdy zohlednila výkony od léta 2021 až do loňského podzimního světového šampionátu v Kataru, na kterém Argentinci triumfovali.

Společně s šestatřicetiletým hvězdným fotbalistou Interu Miami jsou v užší nominaci jeho bývalý francouzský spoluhráč z Paris SG Mbappé a Nor Haaland z Manchesteru City. Tento anglický klub, který v minulé sezoně dosáhl na tituly v Lize mistrů, v Premier League i na FA Cup, měl v širší dvanáctičlenné nominaci ještě dalších pět zástupců.

Mezi ženami se rozhodne mezi trojicí, kterou tvoří španělské mistryně světa Aitana Bonmatíová, Jenni Hermosová a Linda Caicedová z Kolumbie.

FIFA zohlednila výkony od 19. prosince 2022, tedy po skončení mistrovství světa v Kataru, do 20. srpna. V anketě volí kapitáni a trenéři reprezentačních mužstev, fanoušci a zástupci médií. Galavečer se slavnostním vyhlášením se uskuteční 15. ledna v Londýně.

Kdo by měl vyhrát anketu FIFA o nejlepšího hráče světa?
Lionel Messi
47,1 %
Kylian Mbappé
7,1 %
Erling Haaland
43,5 %
Někdo jiný
2,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 85 čtenářů.

Reklama