Hlavní obsah

Messi pojistil gólem výhru Argentiny v kvalifikaci nad poslední Venezuelou

Lionel Messi si v reprezentaci zlepšil náladu z angažmá v Paris St. Germain a gólem pečetil výhru argentinských fotbalistů 3:0 nad poslední Venezuelou v jihoamerické kvalifikaci mistrovství světa. Na stadionu La Bombonera v Buenos Aires potěšil 50 tisíc fanoušků v 82. minutě trfou zblízka po přihrávce Ángela Di Maríi.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Lionel Messi v akci.

Článek

Argentina je jedním ze čtyř týmů zóny CONMEBOL, které se již kvalifikovaly na podzimní šampionát v Kataru. Jistotu měla už dříve i Brazílie, ve čtvrtek je doplnily týmy Uruguaye a Ekvádoru. V úterý budou o páté místo a start v interkontinentální baráži hrát Peru, Kolumbie a Chile.

Fotbalisté Argentiny se ujali vedení nad Venezuelou v 35. minutě zásluhou Nicoláse Gonzáleze, v závěru přidali pojistku Di María a kapitán Messi. Majitel sedmi Zlatých míčů po loňském příchodu do PSG z Barcelony strádá, ale v pátek v Buenos Aires prokázal své umění.

"Spojení mezi argentinskými fanoušky a naším týmem bylo opět úžasné," vzkázal k tribunám pětatřicetiletý kanonýr, jenž poslední dva kvalifikační duely vynechal po prodělaném koronaviru.

Výsledky kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL
Argentina - Venezuela 3:0 (1:0)
Branky: 35. González, 79. Di María, 82. Messi

Reklama

Související témata: