Hlavní obsah

Moravští vyjednavači se setkali s Košťálem

Kandidát na předsedu Českomoravského fotbalového svazu Vlastimil Košťál se sešel ve Vyškově s kvartetem moravských vyjednavačů, kterým nastínil svoje volební úmysly i vizi na vyvedení českého fotbalu z krize v případě, že by byl zvolen. Před týdnem v Jihlavě se sešli moravští vyjednavači s dalším kandidátem na předsedu Ivanem Haškem.

Článek

"Obě schůzky vyhodnotíme a informace předáme v písemné podobě 31. května v Olomouci moravským delegátům a doporučíme jim, koho volit," uvedl vedoucí skupiny moravských vyjednavačů Rudolf Baránek. Kromě něj jednali s Košťálem ještě Stanislav Gajdůšek, Bedřich Kneifel a Jan Ševčík. Pátý vyjednavač František Šácha se z pracovních důvodů omluvil.

Na rozdíl od první valné hromady ale nyní Vlastimil Košťál cítí podporu i na Moravě. "Před první valnou hromadou jsem respektoval dohodu s dalším kandidátem Pavlem Mokrým a na Moravě jsem nikoho neoslovil. Nyní jednám s moravskými delegáty, s předsedy krajů i klubů. Mám ze schůzek dobrý pocit, a proto očekávám, že moravská komora nerozhodne jednoznačně," poznamenal Vlastimil Košťál, podle jehož vyjádření český fotbal potřebuje nyní osobní zodpovědnost a nikoliv manifestační rozhodnutí.

"Vím, že jsem získal na Moravě nové voliče, v Čechách se zásadním způsobem situace nezměnila. Nyní je důležité, aby všem šlo o fotbal. Určitě nejsou moje šance na Moravě minoritní," tvrdí Košťál.

Podle Baránka Mokrý ještě odstoupí

Vedoucí moravských vyjednavačů Rudolf Baránek je přesvědčen, že druhá valná hromada už předsedu zvolí. "Musí předsedu zvolit už proto, že současnému výkonnému výboru končí 18. června mandát. A potom by mohl celý český fotbal řídit vrátný na Strahově. Nemám ale právo srovnávat oba české uchazeče Košťála a Haška, v demokracii bude záležet na rozhodnutí delegátů," dodal Baránek.

Ten současně dodal, že moravský uchazeč o předsedu Pavel Mokrý podá písemně své odstoupení z kandidatury. Na Českomoravském fotbalovém svazu ale zatím tuto informaci nikdo nepotvrdil.

Reklama

Související témata: