Hlavní obsah

Fotbal MS on-line: čtvrtfinále Brazílie vs. Francie

FRANKFURT N. MOHANEM

Souboj gigantů a také dvou posledních vítězů světových šampionátů nabídne závěrečný čtvrtfinálový souboj na světovém šampionátu v Německu. V sobotu večer se ve Frankfurtu nad Mohanem popasují úřadující šampióni z Brazílie a reprezentanti Francie. Sledujte utkání od 21 hodin v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

"Tohle bude fotbalová klasika, měl by to být opravdu velký zápas," prohlásil brazilský trenér Carlos Alberto Parreira.

Vzpomínka na předchozí vzájemné finále je stará už osm let, přesto zůstává v živé paměti obou soupeřů. Brazilci, kteří pomýšlejí na rekordní šesté vítězství na MS a třetí z posledních čtyř šampionátů, však jednohlasně tvrdí, že sobotní duel neberou jako odplatu za porážku z roku 1998. "Není to nějaká odveta, takhle tady nikdo nepřemýšlí. Bereme to jako další velmi důležitý zápas. Úplně stejný jako třeba ten poslední proti Ghaně," připomněl kouč Parreira osmifinálové vítězství 3:0 nad africkým sokem.

Trenér "Modrých" Raymond Domenech sice v základní skupině čelil vlně kritiky kvůli nevýrazným výkonům týmu, který si až v posledním zápase proti Togu zajistil postup do vyřazovacích bojů. Po osmifinálové výhře nad sokem ze Španělska, kdy Francouzi dokonce prohrávali, ale z jeho týmu jde opět strach.

Hráči se prý sobotní bitvy už nemůžou dočkat. "Když hrajete fotbal, vaším prvním snem je zahrát si na mistrovství. A hned tím dalším je nastoupit proti Brazílii," těšil se záložník Vieira. Trenér Domenech ale ví, že jeho tým musí podat výkon na hranici možností, aby mohl pomýšlet na úspěch. "Budeme muset hrát ještě lépe než proti Španělsku. Ale já mému týmu stoprocentně věřím, dokážeme se přizpůsobit každému," řekl Domenech, který by měl mít k dispozici nejsilnější sestavu. Drobné problémy má obránce Sagnol, ale i on by měl být stejně jako Zidane připravený hrát.

Zápas mezi Brazílií a Francií začne v sobotu ve Frankfurtu nad Mohanem ve 21:00, hlavním rozhodčím je Španěl Luis Medina Cantalejo.

Reklama

Související témata: