Hlavní obsah

Fotbalisté cítili lehké nohy, forma se vrací v pravý čas

Čeští fotbaloví reprezentanti po sobotním vítězném zápasu s Trinidadem připustili, že k výhře 3:0 došli velmi lehce. Ale nebylo to podle jejich názoru pouze slabším soupeřem, ale také jejich stoupající formou, která začíná před startem šampionátu gradovat. A do prvního utkání s USA se to prý ještě může zlepšit.

Článek

S kapitánskou páskou dohrával zápas Tomáš Ujfaluši, který byl spokojen s poklidným průběhem utkání i s výsledkem. "Myslím, že na našem výkonu dnes bylo znát, že přípravné období se blíží ke konci a že se nám vydařilo. A když se dají do kupy ti kluci, kteří mají nyní drobné problémy, bude to ještě lepší," řekl novinářům.

Středopolař Jan Polák znovu zastoupil Tomáše Galáska, ale o tom, zda se jeho spoluhráč uzdraví, nechtěl spekulovat. "K tomu se nemohu vyjadřovat. Já si přeji, abychom odjížděli na turnaj zdrávi všichni bez ohledu na jména nebo post, který hrají," prohlásil norimberský záložník, který si také pochvaloval výkon mužstva. "Soupeř možná nebyl tak zdatný a možná se s podobným ani na turnaji nepotkáme, ale na naší hře bylo vidět velké zlepšení," tvrdil předtím, než vyrazil na cestu do Brna. V neděli totiž mají fotbalisté volno.

I Pavel Nedvěd v zápasu cítil větší lehkost. "Vlétli jsme na ně s velkým soustředěním a brzy se to projevilo na skóre," prohlásil kapitán mužstva, který musel zastoupit ve středu hřiště Tomáše Rosického a svoji roli na kraji uvolnil Plašilovi. "Plnil jsem úkoly trenéra Brücknera, neměl jsem s tím problémy," řekl fotbalista.

Tým opět neinkasoval

David Rozehnal byl stejně jako v Jablonci proti Kostarice blízko premiérové trefě v reprezentaci, ale znovu měl smůlu. Obránci jeho tvrdou ránu po přestávce srazili na roh. Vyjde to už příště, třeba právě na mistrovství světa? "Snad, zatím mám smůlu, ale kdyby se to podařilo tam, bylo by to úplně ideální," uvedl vysoký stoper.

Dobrým znamením podle Rozehnala je, že český tým za všechny čtyři přípravné zápasy ani jednou neinkasoval. "Splnily se naše plány, dohrávali jsme to v naprostém klidu. Soupeř neměl šanci se zápasem vůbec nic udělat," vyzdvihl suverénní výkon týmu.

Milan Baroš sice gól také znovu nedal, ale na hřišti byl živější v minulých zápasech, V první půli si lehce zranil chodidlo a musel být střídán. "Někdy ve 30. minutě mi píchlo v chodidle, a tak jsem šel radši dolů. Nevím, z čeho to mám, ale v Seefeldu mě trochu pobolíval kotník, tak možná od toho. Dostal jsem ale mast, prášky a snad se to dá do odjezdu na šampionát dohromady," řekl útočník, kterému se líbil první poločas. "Po řadě zranění a při tak vysokém náskoku výkon vždy opadne," dodal.

Reklama

Související témata: