Hlavní obsah

Italové mají za sebou podle tisku dlouhý den

ŘÍM

Zápas s Austrálií pocuchal italským fanouškům pořádně nervy, než se mohli radovat z postupu svých fotbalistů do čtvrtfinále mistrovství světa, píší v úterý italská média. Podepsalo se na tom také vyloučení obránce Materazziho, po němž hrála squadra azzurra téměř celý druhý poločas v deseti.

Článek

Dlouho bezgólový stav zlomil až Totti, jehož penalta v nastavení byla podle agentury ANSA tou nejnepravděpodobnější variantou italského postupu.

"Pondělek byl pro Italy dlouhý den, teď ale letí do čtvrtfinále, kde se v pátek střetnou s Ukrajinou," uvedla ANSA. Italy prý znervózňovalo i to, že Australany vedl nizozemský kouč Guus Hiddink, který je vyřadil s Korejci z mistrovství světa v roce 2002.

Podle italské agentury hrál tým mnohem lépe než v předchozích zápasech v základní skupině proti České republice a Spojeným státům. ANSA si všímá hlavně rozhodujícího okamžiku, kdy Totti "pod neuvěřitelným tlakem poslal míč do Schwarzerovy branky silným, osvobozujícím kopem".

Gazzetta dello Sport tvrdí, že v okamžiku, kdy se Totti chystal na penaltu, měl italský trenér Marcello Lippi velký strach. Lippi připustil, že měl z Australanů obavy, protože "hodně běhají a dokážou neuvěřitelně využít prostor. Proto jsme na ně tři čtvrtiny zápasu tlačili, aby žádný prostor k dispozici neměli".

Teď už Lippi přemýšlí o zápase s ukrajinským týmem v čele s Andrejem Ševčenkem, který patřil v uplynulých letech v dresu AC Milán k hvězdám italské ligy. Novou posilu Chelsea označil trenér Lippi za "ukrajinského Tottiho".

Reklama

Související témata: