Hlavní obsah

Anglie v kvalifikaci proti Kazachstánu bez Terryho

Fotbalisté Anglie mají náramně rozjetou kvalifikační skupinu o postup na MS 2010 a nechtějí zaváhat ani v následujícím dvojzápase proti Kazachastánu a v Bělorusku. Italský kouč Albionu Fabio Capello ovšem v prvním duelu nebude moci počítat s kapitánem Johnem Terrym, jenž si znovu přivodil zranění zad. Překvapivým tahem v nominaci je povolání útčníka Crouche namísto zkušeného Owena.

Článek

Hráči Albionu vstoupili do kvalifikace povinným vítězstvím 2:0 v Andoře a všechny zraky se následně upínaly na následující zápas v Chorvatsku. Ten měl být odplatou Angličanů, kteří právě vinou výběru Slavena Biliče nepostoupili na letošní EURO. Drtivá záhřebská výhra Anglie v poměru 4:1 ale jasně předznamenala, že tentokrát si ostrované postup ze skupiny jen tak ujít nenechají. Ani následující dva zápasy ve Wembley proti Kazachstánu a duel v Minsku proti domácím Bělorusům by neměly Capellovy svěřence v kvalifikaci přibrzdit.

Svým kvalitním výkonem v posledních týdnech a také díky hattricku, jenž mladíček Walcott vsítil do sítě Chorvatska v posledním kvalifikačním duelu v Záhřebu, si ofenzivní hráč Arsenalu s největší pravděpodobností zajistil místo na pravé záloze i proti Kazachstánu. Naopak z nominace vypadl zkušený kanonýr Owen, namísto kterého byl povolán vytáhlý útočník Crouch.

Terry možná stihne Bělorusy

Podle aktuálních informací britských médií, nemůže italský kouč na lavičce Albionu v utkání proti Kazachstánu počítat s kapitánem Johnem Terrym. Stoper Chelsea si obnovil zranění zad, které ho postihlo již utkání Ligy mistrů v rumunské Kluži. Terry se nezúčastnil úterního tréninku vůbec a ve středečním přípravném zápase zvládl odehrát pouhých dvacet minut.

V souvislosti s nahrazením jeho postu v týmu Albionu se nejvíce spekuluje o Joleonovi Lescottovi z Evertonu. Trenér Capello by ovšem také mohl vedle stopera Ferdinanda postavit Wes Browna nebo Matthew Upsona. Jisté zatím není, zda bude spoluhráč Petra Čecha Terry k dispozici pro středeční zápas v Bělorusku.

Reklama