Hlavní obsah

Argentina v kvalifikaci hladce přehrála Venezuelu

BUENOS AIRES

Kouč argentinské reprezentace Diego Maradona si odbyl úspěšnou soutěžní premiéru, když jeho tým hladce přehrál v kvalifikaci na světový šampionát Venezuelu 4:0. Díky tomu se hvězdný výběr posunul na druhé místo jihoamerické zóny za Paraguay. Ta utrpěla v sobotu druhou kvalifikační porážku, v Montevideu nestačila na Uruguay.

Článek

Klid na argentinské kopačky přinesl Messi po 27 minutách hry, navíc druhý gól připravil krátce po přestávce pro Teveze. Poté se trefili ještě Maxi Rodríguez a Maradonův zeť Agüero. "Bylo to lepší, než jsem si vůbec mohl představit," rozplývala se někdejší fotbalová legenda Maradona.

Velkou radost zažil v sobotu také Agüerův spoluhráč z Atlétika Madrid Forlán, jenž v 28. minutě zápasu proti Paraguayi zakončil akci do prázdné brány. Prohru favorita zpečetil dvě minuty před koncem Lugano. "Ztratili jsme sílu a kvůli tomu jsme prohráli. Stále jsme se ještě na MS nekvalifikovali," dodal zklamaný kouč Martino.

Šanci na postup si uchovala Kolumbie, která v Bogotě přehrála 2:0 Bolívii a posunula se ve vyrovnané skupině na šesté místo. V Jižní Africe si zahrají čtyři nejlepší celky, pátý bude mít ještě šanci bojovat v baráži.

Kvalifikace na fotbalové MS 2010 - jihoamerická zóna:
Buenos Aires: Argentina - Venezuela 4:0 (1:0)
Branky: 25. Messi, 47. Tevez, 52. Rodríguez, 73. Agüero.
Bogotá: Kolumbie - Bolívie 2:0 (1:0)
Branky: 27. Torres, 88. Renteria.

Reklama