Hlavní obsah

Baroš udeřil loktem do tváře Škrtela, ten ale měl mít ochrannou masku

PRAHA

Měl hrát s maskou na obličeji. Na slovenském stoperovi Martinovi Škrtelovi v sobotním remízovém kvalifikačním zápase proti Česku nebylo vůbec patrné, že měl domácí zadák z Premier League naraženou sanici. Na Tehelném poli dokonce údajně do zraněného místa inkasoval úder loktem od střídajícího Milana Baroše. „V tu chvíli to zabolelo, teď už je to lepší,“ řekl slovenský obránce.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Necid v souboji se slovenským stoperem Škrtelem

Článek

Zápas roku, jak se duelu Slovensko - Česko přezdívalo, měl být s nadsázkou soubojem mezi českým útočným obrem Kollerem a stoperem anglického Liverpoolu Škrtelem. Nejenže Slovák všechny střety s rodákem ze Smetanovy lhoty ustál, on navíc do zápasu nastoupil se zraněnou sanicí, kvůli níž ho nepostavil kouč Reds Rafael Benitez do 3. kola Premier League.

Loket od Baroše

„V jednom souboji jsem od Milana Baroše dostal úder loktem přesně do toho samého místa. V tu chvíli mě to hodně zabolelo, teď už se ale zase cítím v pohodě. Myslím, že se mi to nezkomplikovalo a že už to bude jenom lepší,“ řekl ke své aktuální zdravotní situaci deníku Pravda důrazný stoper.

Čtyřiadvacetiletý obránce také prozradil, že mu lékaři týmu vyrobili specielní masku, se kterou se ovšem Škrtel v zápase na Tehelném poli nakonec neobjevil. „Masku jsem zkusil na tréninku, ale v zápase jsem ji nakonec nepoužil. Byla udělaná dobře, ale při hře mě omezovala,“ prozradil Škrtel.

Slováci po sobotní remíze 2:2 mají na vedoucí příčce „české“ kvalifikační skupiny stále dva body náskok před Severním Irskem a k tomu zápas k dobru. „Těžko se můžeme považovat za favorita. Mrzí nás, že jsme Čechy neporazili, výsledek Severního Irska v Polsku nám ale nahrál do karet. Stále máme postup ve svých rukou. Situace se proti té, která byla před sobotními zápasy, vlastně moc nezměnila. My si jdeme za svým cílem. Věřím, že to zvládneme,“ zakončil Škrtel.

V Belfastu mince, plivance a nadávky

Našeho východního souseda ve středu čeká stěžejní zápas právě na půdě Severního Irska. Pokud tam svěřenci kouče Vladimíra Weisse vyhrají a Slovinci o několik hodin později neporazí Poláky, mohou se Slováci radovat z historicky prvního postupu na závěrečný šampionát.

V Belfastu se slovenský obránce Marek Čech může postavit proti svému spoluhráči z West Bromwiche Albion Chrisovi Bruntovi. „Chris mi říkal, že se mám připravit úplně na všechno. Prý na nás budou domácí fanoušci házet mince, plivat a nadávat nám,“ podělil se o své dojmy před cestou na ostrovy Čech.

Reklama