Hlavní obsah

Capello chválil po vítězné brance Terryho, Anglie je zatím suverénní

LONDÝN/PRAHA

Neúspěšná kvalifikace anglických fotbalistů na evropský šampionát v loňském roce se zdá být zapomenuta. Ta další, o postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice, je pro svěřence italského kouče Fabia Capella rozjeta mnohem lépe. Po domácí výhře nad Ukrajinou 2:1 vedou Angličané šestou kvalifikační skupinu o pět bodů před druhým Chorvatskem.

Článek

V Londýně se skóre měnilo poprvé po půlhodině hry. Míč po centru z rohového kopu vrátil hlavou před bránu Terry a Crouch nekompromisním volejem poslal domácí do vedení. Ve druhé půli se na hřiště dostal Andrej Ševčenko, který po devatenácti minutách na trávníku vyrovnal.

„Měli jsme v plánu nechat Andreje na lavičce do té doby, než se Angličané unaví a poté ho poslat na hřiště, aby rozhodl zápas,“ odtajnil svou taktiku po zápase kouč Ukrajiny Olexij Michajličenko. „V této části sezóny nejsou hráči příliš odpočinutí a pokud hrají rychle, jsou často nepřesní,“ přitakával také Capello.

Radost hostů z možného bodového zisku zkazil Ukrajincům kapitán Angličanů a bývalý Ševčenkův spoluhráč z Chelsea John Terry, když zblízka zajistil domácím tři body. „Tohle je přesně ten důvod, proč je (Terry) kapitánem,“ citovala Capella stránka bloomberg.com. „On je důležitým hráčem se silným charakterem,“ dodal Capello.

„Když rozhodčí zadul do píšťalky, byl jsem velice šťastný. Ve druhé půli jsme totiž trpěli,“ přiznal po utkání Capello. Jeho svěřenci mají rozehranou kvalifikaci pohádkově. Všech pět zápasů vyhráli a s patnácti body kralují své šesté skupině. Druhé Chorvatsko ztrácí pět bodů.

Reklama

Související témata: