Hlavní obsah

Capellovi se nelíbí spolupráce hvězdných anglických záložníků

LONDÝN

Fotbalista Steven Gerrard se obává o svou budoucnost v anglické reprezentaci. Trenérovi Fabiu Capellovi se totiž nelíbí spolupráce středopolaře Liverpoolu s dalším středním záložníkem Frankem Lampardem z Chelsea, a tak ve středečním kvalifikačním utkání s Běloruskem pravděpodobně nastoupí jen jeden z nich.

Článek

Capello chtěl proti Kazachstánu využít služeb obou hvězdných záložníků, kteří v klubech hrají na stejných postech. Připravil jim tak na míru rozestavení 4-3-3, kde Lampardovi s Gerrardem kryl záda Barry. V útoku pak vysunutého Heskeyho doplňovali ze stran Walcott a Rooney. Tento tah však zkušenému Italovi příliš nevyšel a po bezbrankové první půli se Capello vrátil k tradičnímu 4-4-2. Po změně stran pak Angličané nastříleli pět gólů a vyhráli.

Rozestavení se čtyřmi záložníky se dá očekávat i proti Bělorusku. V něm by se pak dostalo ve středu zálohy pravděpodobně jen na jednoho z dvojice Gerrard, Lampard. "Pokud se trenér rozhodne nasadit Franka a ne mě, budu na sobě dál tvrdě pracovat, abych se do sestavy vrátil," cituje osmadvacetiletého záložníka deník The Sun. "Trenér naznačil, že se chystá ke změnám, a již v minulosti ukázal, že jména v jeho případě nehrají roli. A to je správné. Já, Frank a další hráči nejsme sami o sobě důležití. Hlavní je, aby hrál dobře celý tým," dodal.

Změny v sestavě naznačil i sám Capello. "Mezi Gerrardem a Lampardem to nefungovalo," uvedl s tím, že nebyl spokojen ani s hrou po křídlech. "Rooney je lepší jako volný hráč mezi zálohou a útokem," naznačil, že mu experiment s útočníkem Manchesteru United na levé straně příliš nevyšel.

Reklama

Související témata: