Hlavní obsah

Fotbalisté KLDR si stěžují na jihokorejské spiknutí

LONDÝN

Představitelé Korejské lidově demokratické republiky podali u světové fotbalové federace FIFA protest proti výsledku středečního kvalifikačního utkání, v němž prohráli 0:1 s Korejskou republikou. Podle KLDR byl za porážkou komplot jejich rivala z jižní části poloostrova.

Článek

Severokorejský fotbalový svaz v tiskovém prohlášení uvedl, že jejich hráči byli přiotráveni jídlem a rozhodčí byl podjatý. "Ze zápasu se stalo divadlo komplotu a podvádění," napsali představitelé KLDR, kteří chtějí po světové federaci, aby okolnosti duelu vyšetřila.

Podle fotbalového svazu z komunistické země klíčoví hráči noc před zápasem trpěli zvracením, průjmem a bolestmi hlavy. "Dá se říct bez pochybností, že to bylo v důsledku otráveného jídla, protože se jim to přece nemohlo stát všem zrovna před zápasem," uvedli Severokorejci. Těm taky vadilo, že jim rozhodčí z Ománu neuznal podle nich regulérní gól.

Jihokorejští fotbalisté se díky vítězství nad zemí, s níž jsou technicky vzato od 50. let stále ve válečném stavu, dostali na první místo tabulky asijské kvalifikace. KLDR a Saúdská Arábie ztrácejí bod. Dva nejlepší týmy postoupí přímo na MS do Jihoafrické republiky, třetí tým bude mít ještě šanci v baráži.

Reklama