Hlavní obsah

Gól jsme dostali kvůli vuvuzelám, stěžují si Slováci

Nešťastnou remízu s Novým Zélandem musí hodit za hlavu. Fotbalisté Slovenska se teď už soustředí na zápasy s Paraguayí a Itálií, které rozhodnou o tom, zda Weissovi svěřenci postoupí na mistrovství světa v Jihoafrické republice do osmifinále, nebo ne. Gól inkasovaný v 93. minutě však Slováky štve pořád. A našli i viníka. Obrovský hluk z troubení vuvuzel.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Slovenský brankář Ján Mucha bezmocně sleduje míč ve své síti

Článek

Vyrovnávací gól Novozélaďana Reida z 93. minuty jejich úvodního duelu ve skupině F straší fotbalisty Slovenska dál. Velkou vinu přitom přikládají obrovskému hluku z proklatých vuvuzel, který na šampionátu v JAR zcela znemožňuje běžnou komunikaci mezi hráči na trávníku.

„V kritickém momentu jsem se snažil křičet na Ďuricu, že má za sebou hráče. Jenže on mě vůbec neslyšel. Komunikace byla skutečně hrozná, ty trubky nám vůbec nepomohly,“ cituje agentura SITA láteření levého obránce Marka Čecha.

Malér však začal již u Marka Hamšíka, což kapitán Slováků přiznal. „Vím, že jsem udělal chybu. Prohrál jsem souboj a z následného centru pak padl vyrovnávací gól. I já tedy nesu svou vinu. Z takových věcí se musím poučit a jít dál. Je to velká škoda,“ líčil Hamšík ve středu odpoledne, kdy si tým zpestřil program návštěvou golfového Country Clubu Pretoria.

Také kapitána bzukot vuvuzel irituje. „Je to skutečně obrovský hluk, takže jsme se mezi sebou vůbec neslyšeli. Mnohokrát bylo nutné, abychom si něco řekli, ale nemohli jsme,“ vysvětlil Hamšík, který se navíc musel po prvním utkání podrobit dopinkové kontrole.

„Z Itálie vím, že něco takového mi trvá dost dlouho. Byl jsem tam asi hodinku a půl a musel vypít snad pět litrů vody. Vím, že je někdy zvykem pít nealkoholické pivo, ale mně nechutná, takže jsem byl jen na vodě,“ dodal s úsměvem záložník Neapole.

Reklama

Související témata: