Hlavní obsah

Portugalsko - KLDR 7:0Konečně pořádná kanonáda, Portugalci sedmi góly smetli KLDR

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Meireles 1 : 0
53. Simao 2 : 0
56. Almeida 3 : 0
60. Tiago 4 : 0
81. Liedson 5 : 0
88. Ronaldo 6 : 0
89. Tiago 7 : 0

KAPSKÉ MĚSTO

Rekordní výhru fotbalového mistrovství světa v Jihoafrické republice přineslo druhé vystoupení Portugalska. Ronaldo a spol. v Kapském Městě rozdrtili KLDR 7:0! Portugalci si tak výrazně vylepšili skóre a mají velkou výhodu před závěrečným kolem skupiny G, v němž budou na dálku bojovat s Pobřežím slonoviny o to, kdo do osmifinále doprovodí postupující Brazílii. Po dvou letech se v reprezentaci trefil i Cristiano Ronaldo.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Portugalec Raul Meireles (vlevo) oslavuje v dešti spolu s Tiagem gól, kterým načal obranu KLDR.

Článek

Favorizovaní Portugalci v prvním utkání pouze remizovali s Pobřežím Slonoviny, takže ve druhém zápase na šampionátu potřebovali nutně vyhrát. Fyzicky velmi dobře připravení Korejci však dokázali potrápit Brazilce, a tak bylo jasné, že ani Ronaldovi a spol. nedají nic zadarmo.

Favorit mohl jít do vedení velmi brzy. V 7. minutě se dostal do šance Carvalho a hlavou trefil tyč. Udatní Korejci pak několikrát potvrdili, že není radno je podceňovat. Byli aktivní a třeba Yong jo pálil z úhlu tak tvrdě, že Eduardo musel předvést velmi dobrý zákrok.

Fotbalové MS 2010 on-line na Sport.cz:
Portugalsko - KLDR

Jenže než skončila první půlhodinka, Portugalci se přece jen ujali vedení. Tiago vyslal krásnou kolmici do vápna na nabíhajícího Raula Meirelese, a ten dokázal ranou po zemi vybíhajícího korejského gólmana prostřelit.

Ve druhém poločase už Portugalci zápas zcela ovládli. Především díky tomu, že po přestávce dokázali během sedmi minut vstřelit hned tři góly! Obranu Korejců totálně rozebrali. Nejprve po přihrávce Meirelese zakončoval mezi nohy gólmana Simao. K němu se přidal také Almeida, který si naskočil na centr Coentraa a hlavou se trefil pod břevno. Sedmiminutový uragán zakončil Tiago, jemuž ideálně nahrál Ronaldo. Samotný kapitán Portugalců však svoji střeleckou smůlu v reprezentaci zatím ještě neprolomil - Ronaldo trefil jen břevno a ušetřil tak zdrcené Korejce od další pohromy.

Ta se ovšem dostavila v závěrečné desetiminutovce. A znovu třikrát! Postupně se ještě trefili Liedson, konečně Ronaldo a nakonec i Tiago.

MS ve fotbale - skupina G:
Portugalsko - KLDR 7:0 (1:0)
Branky: 60. a 89.Tiago, 29. Meireles, 53. Simao, 56. Almeida, 81. Liedson, 88. Ronaldo. Rozhodčí: Pozo - Basualdo, Mondria (všichni Chile). ŽK: Mendes, Almeida - Pak Čchol-čin, Hong Jong-čo. Diváci: 63.644.
Portugalsko: Eduardo - Miguel, Bruno Alves, Carvalho, Coentrao - Mendes, Tiago, Meireles (70. Veloso) - Simao (74. Duda), Almeida (78. Liedson), Ronaldo. Trenér: Queiroz.
KLDR: Ri Mjong-kuk - Čcha Čong-hjok (75. Nam Song-čchol), Pak Čchol-čin, Pak Nam-čchol I (59. Kim Kum-il), Ri Kwang-čchon - Ri Čun-il, Mun In-kuk (59. Kim Jong-čun), Či Jun-nam, Hong Jong-čo - Čong Te-se, An Jong-hak. Trenér: Kim Čong-hun.

Reklama