Hlavní obsah

"Korejský Wayne Rooney" chce dát za KLDR gól v každém utkání

SOUL

Severokorejský fotbalista Čong Te-se přijel na mistrovství světa s nemalými cíli. Hráč přezdívaný "korejský Wayne Rooney" chce dát v každém utkání gól a pomoci tak KLDR k postupu ze skupiny G, kde je rovněž Brazílie, Pobřeží slonoviny a Portugalsko.

Foto: Toru Hanai , Reuters

Obránce Konna budou Japonci postrádat v úvodu šampionátu.

Článek

"Chci splnit svůj slib a dát gól v každém zápase. Věřím, že se to povede a postoupíme ze skupiny spolu s Brazílií," cituje Čong Te-seho agentura Reuters.

Šestadvacetiletý rodák z Japonska je potomkem jihokorejských rodičů. Přestože většinu života strávil v Japonsku, kde také hraje za místní celek Kawasaki, zvolil si nastupovat za KLDR, kde je aktuálně nejlepším střelcem týmu.

Dosud za KLDR odehrál 21 zápasů a vstřelil 14 branek včetně dvou gólů v posledním přípravném utkání s Řeckem, v němž zařídil remízu 2:2. V japonské lize dosud odehrál 111 zápasů a vstřelil 46 branek.

Japoncům bude v úvodu chybět zraněný Konno

Minimálně v úvodním utkání šampionátu v JAR budou japonští fotbalisté postrádat obránce Jasujukiho Konna. Hráč FC Tokio má problémy s kolenem. "Má natažené vazy v koleni. Proti Kamerunu určitě hrát nebude. Může normálně chodit, ale nechceme riskovat. Potřebuje tak čtrnáct dní klid," řekl japonský trenér Takeši Okada, který s Konnem počítal do základní sestavy.

Konno má na kontě 37 reprezentačních startů včetně pátečního duelu s Pobřežím slonoviny, ve kterém se zranil po tvrdém zákroku Aruny Dindana. Ve stejném duelu si zlomil ruku kapitán soupeře Didier Drogba a hrozí mu, že o šampionát přijde.

Reklama