Hlavní obsah

Němci po výhře ve Walesu řeší facku Podolského Ballackovi

CARDIFF/PRAHA

Fotbalisté Německa sice ve středu vyhráli kvalifikační zápas mistrovství světa 2010 ve Walesu 2:0, po zápase ale vítězství zajímalo málokoho. Němečtí žurnalisté se pídili po důvodech, proč dal útočník Lukas Podolski ve vzájemné roztržce ve druhé půli facku kapitánu Michaelu Ballackovi. „Vše si vyřešíme interně,“ opakoval po závěrečném hvizdu českým fanouškům známou frázi Podolski.

Článek

Toho trenér Joachim Löw nijak zvlášť nepotrestal, jen mu jednání vytknul. A po zápase měl v hotelu proslov k celému týmu. S jasným závěrem - podobná věc se nesmí opakovat. „S disciplinárními akcemi je to v národním celku těžké. Nemáme pokuty nebo mimořádné sankce,“ řekl týmový manažer Oliver Bierhoff.

Vše se odehrálo dvacet minut před koncem, kdy Němci vedli po Ballackově gólu a vlastní trefě Williamse z druhé půle 2:0. Hvězda londýnské Chelsea udílela spoluhráčům pokyny, a když útočník Bayernu oponoval, Ballack lehce do Podolski strčil. Ten opáčil lehkou fackou.

„Rozděloval jsem jen běžné taktické pokyny, nic zásadního. Jsem kapitán, mám to v popisu práce,“ uvedl po duelu Ballack. „Nebylo to samozřejmě pěkné, ale Poldi není typ, který je podobnými věcmi proslulý,“ dodal smířlivě dvaatřicetiletý německý kapitán. Toho podpořil i trenér. „Když Michael Ballack jako kapitán předává mé taktické pokyny na hřišti, musí je Lukas poslechnout.“

Z Podolskiho, jehož od Ballacka odtrhávali spoluhráči Mertesacker a Lahm, se novináři snažili dostat podrobnosti. On jen stále dokola opakoval: „Vše se bude řešit interně.“ Podobnou odpověď měl pro české novináře někdejší kouč české reprezentace Karel Brückner... Podle německých médií si na hotelu oba fotbalisté vše vyjasnili.

Němečtí fotbalisté vedou s přehledem čtvrtou kvalifikační skupinu, před druhým Ruskem mají čtyřbodový náskok. Vzájemné utkání 10. října může rozhodnout o tom, kdo skupinu vyhraje.

Reklama

Související témata: