Hlavní obsah

Němcům hrozí, že jim bude proti Anglii chybět Schweinsteiger

JOHANNESBURG

Před světovým šampionátem přišli fotbalisté Německa o kapitána Michaela Ballacka a teď hrozí, že jim v osmifinálovém duelu proti Anglii bude chybět i další klíčový záložník Bastian Schweinsteiger. Středopolař Bayernu Mnichov si ve středečním utkání proti Ghaně poranil stehenní sval, musel střídat a jeho start v nedělním souboji s Albionem je nejistý.

Foto: Aly Song, Reuters

Německý fotbalista Bastian Schweinsteiger

Článek

"Utrpěl zranění stehenního svalu. Doktoři říkali, že čas rychle běží, ale věříme, že Bastien bude moci hrát, protože je pro nás hodně důležitým hráčem," řekl dnes německý asistent trenéra Hansi Flick.

Případná Schweinsteigerova absence by byla pro německou zálohu velkým oslabením. Poté co kouč Joachim Löw ztratil kvůli zranění kapitána Ballacka, zastával na šampionátu roli tvořivého záložníka právě Schweinsteiger.

Německý celek trápí i další zdravotní problémy. Flick připustil, že velmi nejistý je také start obránce Jeromeho Boatenga, který si ze souboje s Ghanou odnesl zranění lýtka. Naopak útočník Mesut Özil by měl být po lehkém podvrtnutí kotníku v pořádku.

Zdravotní potíže řeší i Angličané. Klíčový muž sestavy Albionu Wayne Rooney si ve středečním souboji se Slovinskem stěžoval na problémy s kotníkem, proto ho kouč Fabio Capello raději v 72. minutě stáhl ze hry. Útočník Manchesteru United však věří, že v neděli nastoupí. "Můj kotník bude v pořádku," řekl dnes Rooney.

Jeden z vrcholů šampionátu je na programu v neděli od 16:00.

Reklama

Související témata: