Hlavní obsah

O Özila má zájem Barcelona. Ale on je lepší než Messi, zní z Brém

BRÉMY

Německý fotbalový reprezentant Mesut Özil září na mistrovství světa a svými výkony si říká o angažmá v předních evropských klubech v čele s Barcelonou. Jeho současný zaměstnavatel Brémy však dal potenciálním zájemcům najevo, že jeho cena bude hodně vysoká, protože Özila považuje za lepšího hráče, než je hvězdný Argentinec Lionel Messi.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Německý fotbalista Mesut Özil se raduje z branky.

Článek

"Na mistrovství jsem neviděl žádného hráče, který by hrál lépe než Mesut. Dokonce ani Messi nebyl lepší," řekl generální manažer Brém Klaus Allofs německým médiím. "Mesut je výjimečný fotbalista, schopný předvádět nezapomenutelné věci. Už nyní je světovou extratřídou. A to mu je jen jednadvacet let," dodal.

Özil na turnaji dal gól a na dva přihrál a má velký podíl na tom, že se Německo probojovalo přes Anglii do čtvrtfinále šampionátu. Zazářil právě v osmifinále proti Anglii. Rázem se začaly objevovat nabídky na přestup. Mluví se především o zájmu Barcelony. Ta údajně nabízí možnost, že by Özil ještě rok zůstal v Německu, navíc by za něj Brémy dostaly také hráčskou kompenzaci v podobě Bělorusa Alexandra Hleba. Již v minulosti o Özilovy služby vážně usiloval Arsenal.

Němec s tureckou krví má ještě rok smlouvu v Brémách, za které od svého dva roky starého příchodu ze Schalke odehrál 71 zápasů a vstřelil 13 branek.

Reklama